Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Погинуо када му је камион пао на главу

rss

11.09.2015. Ало, Новости, Јужна Србија Инфо

Поправка јастука и уље које је капало испод камиона, били су фатални за Војкана Вукића (40), који је погинуо у свом дворишту у селу Добрујевац, када му је ово тешко возило пало на главу!

Војкан Вукић / Петар показује место где му је отац настрадао

Трагедија се догодила када се Војкан Вукић дизалицом подигао задњи део свог возило и подвукао се под њега како био радио поправку. Међутим, у једном тренутку дизалица је попустила, а са њом и камион.

Војкан је у вечерњим сатима дизалицом подигао задњи део свог возило и подвукао се под њега како био радио поправку. Међутим, у једном тренутку дизалица је попустила, а са њом и камион.

Резервоар камиона је пао Војкану право на главу и услед фрактуре лобање он је преминуо на лицу места.

На лице места убрзо је стогла полиција која је обавила увиђај, као и екипа Службе хитне помоћи Дома здравља у Алексинцу која је могла само да констатује смрт.

Гледао га син

Стравична несрећа, која се не памти на југу Србије, догодила се у среду око 18 часова, када је Вукић паркирао камион на бетонски део дворишта.

Тада су поред теретног возила сандучара, тешког неколико тона, поред власника, били и шофер и два друга.

- Ставили су дизалицу иза задњих точкова, подигли камион и поставили два дрвета - прича Војканов син Петар Вукић, који је био на пар метара од камиона и гледао како му отац умире.

МЕШТАНИ села Добрујевац су са неверицом примили вест да је погинуо Војкан Вукић, који је петнаестак година био ауто-превозник. Кажу да је био вредан. Несрећни Вукић сахрањен је на локалном гробљу, а у полицији су потврдили да нема сумњивих околности у несрећи која се догодила.

Потом се несрећни ауто-превозник подвукао под камион, да би санирао квар, али је дизалица попустила у једном тренутку.

Камион је почео полако да клизи на лево, а на Војканову главу пао је резервоар.

- Гледао сам како је очајнички покушао да се спасе, а ми смо били беспомоћни када је камион пао - прича несрећни Петар Вукић.

Издахнуо је на лицу места, а његов отац Драган каже да му не би било спаса и да су га одмах извукли.

- Мени се одмах учинило да нису добро поставили дизалицу и дрва, али нисам хтео да се мешам, да не кажу да их ометам - прича Драган Вукић. - Мој син се подвукао под камион са леве стране.

А када су његови другови повикали да камион пада, Војкан је одмах покушао да се извуче, али није стигао да то учини на време. Недостајало је само десетак сантиметара да се спасе од пада резервоара, који се обрушио директно на његову главу.

Валентина Вукић, Војканова супруга, каже да је у среду касно по подне била у кући када је чула да је нешто јако пукло. Када је истрчала у двориште, затекла је стравичан призор.

- Била сма запрепашћена када сам супруга угледала испод камиона, притиснутог, а поготово када сам видела и да је син Петар гледао шта се све све дешавало - испричала је очајна Валентина.

Добрујевац, Panoramio

Иначе, Војкан је био одборник Покрета Социјалиста Алексинац.

 


# Добрујевац Војкан Вукић погибија камион
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима