Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Na smrt izbo oca 22 puta, a onda seo da popuši cigaretu

rss

17.06.2017.

Aleksandar Marinković je 10. januara prošle godine na kućnom pragu u rodnom selu Glogovica masakrirao Srđana Marinkovića.
Tužilaštvo procenjuje da bi primerena kazna bila 20 godina robije

Na smrt izbo oca 22 puta, a onda seo da popuši cigaretu

- Jako mi je žao i iskreno se kajem što sam to uradio ocu - kratko je rekao Aleksandar Marinković (21) čime je završeno suđenje za ubistvo Srđana Marinkovića (43) 10. januara prošle godine.

Aleksandar se tereti da je na kućnom pragu u rodnom selu Glogovica, nedaleko od Aleksinca, masakrirao oca sa čak 22 uboda nožem.

- Za teško ubistvo, izvršeno na podmukao i svirep način, primerena kazna bila bi 20 godina zatvora - rekao je zastupnik tužilaštva u završnoj reči, u Višem sudu u Nišu. - Jedina olakšavajuća okolnost je činjenica da je, u trenutku izvršenja krivičnog dela, optuženi bio mlađi punoletnik.

Od ukupno 22 uboda najsmrtonosniji bio je onaj u srce koji je Aleksandar zadao ocu s leđa. Kada je Srđan pao na zemlju, ubadao ga je u besu još 17 puta u grudi. Prema iskazu optuženog, tragedija se dogodila dok su otac i sin bili u alkoholisanom stanju. Kad je Srđan pao u lokvi krvi, Aleksandar se vratio u kuću, zapalio cigaretu i seo da se odmori. Po dolasku policije, Aleksandar je detaljno opisao čitav događaj.

Kao motiv zločina, istakao je na sudu navodno seksualno zlostavljanje kojem je bio izložen. Tužilaštvpo je reklo da smatra da je to manipulacija za umanjenje kazne i insistiralo je da se delo kvalifikuje kao svirepo ubistvo. Advokati Aleksandra Marinkovića, izneli su stav po kome je reč o ubistvu na mah za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Izricanje presude zakazano je za 3. jul.
 

Majka veruje sinu

Glavnom pretresu prisustvovala je i majka ubice, Valentina Mitić, bivša supruga ubijenog Srđana. Ona je angažovala branioce i veruje da je Aleksandar počinio zločin zato što je bio zlostavljan.

M. Petković, Večernje novosti

Komentara: 1


# Glogovica ubistvo Večernje novosti Srđan Marinković Aleksandar Marinković
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-1)

    Uzas 22.06.2017.
    Ne dao bog nikome. Užas za celu familiju


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima