Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dvoje dece upalo u reku

rss

23.04.2014.

Tim za spasavanje Vatrogasne jedinice iz Niša do sada je dva puta pretraživao korito reke Turije, u kojoj se danas utopilo dvoje dece iz sela Bankovac, u opštini Aleksinac, ali njihova tela nisu pronađena.

Dvoje dece upalo u reku

U toku je potraga za bebom od 7 meseci i trogodišnjim detetom, koji su danas upali u reku Turiju blizu sela Bankovac kod Aleksinca, prenelse su Južne Vesti.

Kako kažu u Upravi za vanredne situacije u Nišu, ova informacija je njima dojavljena u 10:45, a ekipe za spasavanje su odmah upućene na teren.

- Na terenu je 8 članova i 4 vozila, odnosno naš tim za spasavanje na vodi i vatrogasci spasioci iz Aleksinca. Pratimo situaciju iz časa u čas - kaže načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Žarko Damnjanović.

Vođa tima Marko Radovanović rekao je da je tim, čim je oko 11 sati dobio informaciju šta se dogodilo, krenuo na teren sa ekipom iz Aleksinca, da su brzo izvršili pretragu reke uz pomoć čamca, ali bezuspešno.

"Do 15 časova izvršili smo još jednu pretragu celog korita Turijske reke do ušća u Južnu Moravu, ali tela dece nismo našli", rekao je Radovanović Tanjugu.

On je ukazao da Južnu Moravu ne mogu da pretražuju zbog nabujale vode, ali da će korito reke Turije pretraživati do kraja dana.

Deca su se utopila na mestu koje je dva kilometra udaljeno od ušća Turijske reke u Južnu Moravu.

U selu Bankovac danas se utopilo dvoje male dece, trogodišnja devojčica M.M i jedanaestomesečni dečak M.M.

Portparol Policijske uprave u Nišu Maja Stojiljković rekla je ranije Tanjugu da su meštani prijavili nestanak trogodišnje devojčice i mališana 2013.godine, koji su zajedno sa majkom upali u reku, čiji je sadašnji nivo nakon kiše 70 centimetara.

Beba je bila u rukama majke B.M, a trogodišnja devojčica je bacala kamenčiće u reku, okliznula se i upala u nabujalu vodu. Majka je sa bebom ušla u vodu da spase devojčicu, ali ih je bujica sve povukla, rekla je Stojiljković.

Meštanin koji je prolazio uspeo je da iz matice izvuče i spase majku, ali je bujica odnela decu, čija tela sada traže policija i vatrogasne službe.

Uviđaj je još u toku.

 


# Bankovac Turija Južne vesti
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima