Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ova žena je spasila komšiluk od katastrofe kada je iscureo gas

rss

13.06.2017. Telegraf

Šest osoba, od kojih četvoro dece, otrovano je gasom koji je iscureo iz gasovodne mreže u ulici Karađorđa Petrovića u Aleksincu, a među njima se nalazi i Slovena Đorđević (59), žena koja je prva primetila curenje gasa izazavanog sečom dela gasovoda od strane za sada nepoznate osobe.

Ova žena je spasila komšiluk od katastrofe kada je iscureo gas

Prošlog četvrtka oko 23 sata odjeknule su dve detonacije koje su bile toliko jake da su podigle poklopce na šahtama.

– Osetio se miris gasa, ali je sve na tome ostalo pa smo se smirili. U nedelju uveče sam se spremala da legnem kada mi se učinilo da čujem da neki veliki kamion ide niz ulicu. Izašla sam da vidim o čemu se radi, kada sam videla da iz rupe „bije“ gas. To je bila neopisiva scena, odmah sam počela da se gušim, ali sam ipak imala snage da otrčim i izbudim komšije – opisuje Slovena detalje akcidenta.

Telegraf

Posledice trovanja ispoljile su se posle sat vremena.

– Najpre sam počela da kašljem, a zatim i da se gušim. Iste simptome imala je i komšinica Radmila Pešić i njen šesnaestogodišnji sin, kao i troje dece iz susedne kuće. Otišli smo u Hitnu pomoć, a odatle smo transportovani za Niš. Odmah sam dobila infuziju i kiseonik, kao i injekciju u venu. Mogli smo svi da izginemo ni krivi ni dužni, ovde ima dvanaestak kuća… Najgore od svega je što niko od nas ne koristi gas, samo smo imali tu nesreću da našom ulicom prolazi mreža. Pisali smo peticiju protiv toga, ali ništa nije urađeno – priča otrovana žena.

U niškom Kliničkom centru potvrđeno je da niko od otrovanih nije životno ugrožen.

– Dvoje odraslih je nakon ambulantnog zbrinjavanja otpušteno na kućno lečenje. Dve devočice i dva dečaka su zadržani na odeljenju pulmologije radi daljeg posmatranja, a njihovi vitalni parametri su stabilni – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Zamenik OJT u Aleksincu Ivan Mitrović potvrdio je da je akcident posledica namernog delovanja za sada nepoznate osobe.

– Traga se za osobom koja je sinoć namerno presekla gasovodnu instalaciju – saopštio je Mitrović, a prenosi Telegraf.


# plin gas Ivan Mitrović trovanje Slovena Đorđević
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima