Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Analiza vode Instituta za javno zdravlje iz Niša

rss

07.08.2015.

Institut za javno zdravnje Niš, po ugovornoj obavezi prema JKP Vodovod i kanalizacija Aleksinac, radi eksternu kontrolu vode za piće iz komunalnog vodovoda u Aleksincu.

Analiza vode Instituta za javno zdravlje iz Niša

Eksterna kontrola se radi tri puta mesečno, serijom od 10 uzoraka sa opsegom analiza što je propisano važećim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

JKP Aleksinac radi svakodnevno analize vode u svrhu interne kontrole vode i dužno je da brine o tehničkoj ispravnosti vodovoda kao i o ispravnosti vode za piće.

IZJZ Niš s njihove strane nisu prijavnjeni problemi u vodosnabdevanju Aleksinca koji bi inicirali vanredni monitoring.

Od 22.7.-3.8.2015.g. u okviru redovnog monitoringa od strane IZJZ Niš urađene su dve serije uzoraka. Prema rezultatima izvršenog ispitivanja u akreditovanoj laboratoriji IZJZ Niš, voda iz distributivne mreže komunaіnog vodovoda Aleksinac je mikrobiološki ispravna tako da ne postoji akutni rizik po zdravnje stanovništva. Fizičko-hemijske analize su neusaglašene, ali neusaglašeni parametri su iz grupe primedbe potrošača.

JKP ima pravo prema SZO na fizičko-hemijsko odstupanje od vrednosti propisanih pravilnikom 20 % na godišnjem nivou-dosadašnji procenat odstupanjaje 5,56%.

Primedbe na kvalitet vode od strane potrošača se upućuju JKP koje je dužno da informiše stanovništvo o svim poremećajima u vodosnabdevanju kao i radovima na sistemu vodovoda.

S poštovanjem,
Prof. dr Branislav Tiodorović

Komentara: 6


# voda Vodovod i kanalizacija JP zdravlje Branislav Tiodorović Institut za javno zdravlje
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+6) (-1)

  ZORAN 08.08.2015.
  A,BRE ZAŠTO NE KAŽETE I TO DA JKP VODOVOD I KANALIZACIJA PLAĆA INSITUTU ZA JAVNO ZDFRAVLJE NIŠ
  ZA FRIZIRANE ANALIZE . POSTOJE FAKTURE I ZA TO ,PITAJTE U KNJIGOVODSTVU.ISPADA , DA NAM JE I PRLJAVA VODA ZLATNA.PA VALJDA VIŠE VERUJEM SVOJIM OČIMA NEGO LAŽOVIMA

 • (+3) (-1)

  Strasno 08.08.2015.
  Necu ni da citam sta pise. Samo sam pogledala potpis. Otkud znam da je ovo rekao, ili, napisao covek za koga nam predstavljate da jeste. Valjda on zna kako se preziva. Svi koji se bave bilo kakvim ozboljnim poslom vezanim za obe materije- epidemiologija, infektologija, zdravstvo ili novinarstvo - ili bilo kakav javni rad, znaju da bi u potpisu trebalo da stoji prof. dr Branislav TIODOROVIĆ.

 • (+8) (-1)

  Boban 08.08.2015.
  Postovani prof. Tiodorovicu, nastavicu da redovno uzimam tecnost ali ne mogu vise da se oblacim slojevito.

 • (+3) (-1)

  redakcija 08.08.2015.
  Potpis je greška redakcije prilikom prepisa teksta.
  Originalni dokument: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=924332574275051&set=a.189237564451226.39514.100000949510763

 • (+1) (-0)

  Klin čorba 09.08.2015.
  Interesantno da je voda u nekim delovima Aleksinca zamućena a negde ne. To verovatno zavisi od cevi kroz koje prolazi pa se muti. Uzorci se uzimaju direktno iz bresja i tu je naravno ispravna a trebalo bi da se uzimaju iz cevi, mao gde dolazi do zamućenjea. očigledno da su cevi problem

 • (+3) (-0)

  NEZADOVOLJNI GRADJANIN 09.08.2015.
  ZIVIM U ZELEOM VIRU I U TOM DELU GRADA VODA JEDNOSTAVNO EMOZE DA SE PIJE . CEVI SU AZBESTNE A ISPUSTNOG VENTILA NEMA KAKO BI SE ISTE ISPRALE. CESTO MORAMO DA CISTIMO FILTERE VODOMERA KOJI SU CESTO ZAPUSENI A U NJIMA KO ZNA STA SVE NEMA .MOLIM NADLEZNE DA AKO NEMOGU TE CEVI DA ZAMENE DA BAR STAVE TAJ ISPUSTNI VENTIL ZA ISPIRAJE .


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima