Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Анализа воде Института за јавно здравље из Ниша

rss

07.08.2015.

Институт за јавно здравње Ниш, по уговорној обавези према ЈКП Водовод и канализација Алексинац, ради екстерну контролу воде за пиће из комуналног водовода у Алексинцу.

Анализа воде Института за јавно здравље из Ниша

Екстерна контрола се ради три пута месечно, серијом од 10 узорака са опсегом анализа што је прописано важећим Правилником о хигијенској исправности воде за пиће.

ЈКП Алексинац ради свакодневно анализе воде у сврху интерне контроле воде и дужно је да брине о техничкој исправности водовода као и о исправности воде за пиће.

ИЗЈЗ Ниш с њихове стране нису пријавњени проблеми у водоснабдевању Алексинца који би иницирали ванредни мониторинг.

Од 22.7.-3.8.2015.г. у оквиру редовног мониторинга од стране ИЗЈЗ Ниш урађене су две серије узорака. Према резултатима извршеног испитивања у акредитованој лабораторији ИЗЈЗ Ниш, вода из дистрибутивне мреже комунаіног водовода Алексинац је микробиолошки исправна тако да не постоји акутни ризик по здравње становништва. Физичко-хемијске анализе су неусаглашене, али неусаглашени параметри су из групе примедбе потрошача.

ЈКП има право према СЗО на физичко-хемијско одступање од вредности прописаних правилником 20 % на годишњем нивоу-досадашњи проценат одступањаје 5,56%.

Примедбе на квалитет воде од стране потрошача се упућују ЈКП које је дужно да информише становништво о свим поремећајима у водоснабдевању као и радовима на систему водовода.

С поштовањем,
Проф. др Бранислав Тиодоровић

Коментара: 6


# вода Водовод и канализација ЈП здравље Бранислав Тиодоровић Институт за јавно здравље
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+6) (-1)

  ZORAN 08.08.2015.
  A,BRE ZAŠTO NE KAŽETE I TO DA JKP VODOVOD I KANALIZACIJA PLAĆA INSITUTU ZA JAVNO ZDFRAVLJE NIŠ
  ZA FRIZIRANE ANALIZE . POSTOJE FAKTURE I ZA TO ,PITAJTE U KNJIGOVODSTVU.ISPADA , DA NAM JE I PRLJAVA VODA ZLATNA.PA VALJDA VIŠE VERUJEM SVOJIM OČIMA NEGO LAŽOVIMA

 • (+3) (-1)

  Strasno 08.08.2015.
  Necu ni da citam sta pise. Samo sam pogledala potpis. Otkud znam da je ovo rekao, ili, napisao covek za koga nam predstavljate da jeste. Valjda on zna kako se preziva. Svi koji se bave bilo kakvim ozboljnim poslom vezanim za obe materije- epidemiologija, infektologija, zdravstvo ili novinarstvo - ili bilo kakav javni rad, znaju da bi u potpisu trebalo da stoji prof. dr Branislav TIODOROVIĆ.

 • (+8) (-1)

  Boban 08.08.2015.
  Postovani prof. Tiodorovicu, nastavicu da redovno uzimam tecnost ali ne mogu vise da se oblacim slojevito.

 • (+3) (-1)

  редакција 08.08.2015.
  Потпис је грешка редакције приликом преписа текста.
  Оригинални документ: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=924332574275051&set=a.189237564451226.39514.100000949510763

 • (+1) (-0)

  Klin čorba 09.08.2015.
  Interesantno da je voda u nekim delovima Aleksinca zamućena a negde ne. To verovatno zavisi od cevi kroz koje prolazi pa se muti. Uzorci se uzimaju direktno iz bresja i tu je naravno ispravna a trebalo bi da se uzimaju iz cevi, mao gde dolazi do zamućenjea. očigledno da su cevi problem

 • (+3) (-0)

  NEZADOVOLJNI GRADJANIN 09.08.2015.
  ZIVIM U ZELEOM VIRU I U TOM DELU GRADA VODA JEDNOSTAVNO EMOZE DA SE PIJE . CEVI SU AZBESTNE A ISPUSTNOG VENTILA NEMA KAKO BI SE ISTE ISPRALE. CESTO MORAMO DA CISTIMO FILTERE VODOMERA KOJI SU CESTO ZAPUSENI A U NJIMA KO ZNA STA SVE NEMA .MOLIM NADLEZNE DA AKO NEMOGU TE CEVI DA ZAMENE DA BAR STAVE TAJ ISPUSTNI VENTIL ZA ISPIRAJE .


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима