Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

33. sednica SO Aleksinac, usvojen budžet

rss

20.12.2011. Izvor: sajt Opštine Aleksinac

U petak, 16. decembra, održana je 33. sednica Skupštine opštine Aleksinac. Ovoj sednici, istog dana, prethodila je sednica Opštinskog veća.

33. sednica SO Aleksinac, usvojen budžet

Na dnevnom redu ove, inače, 41. sednice Opštinskog veća našle su se samo tri tačke: razmatranje Finansijkog plana Javnog komunalnog preduzeća "Komunalne usluge" za 2012. godinu, razmatranje predloga odluke o izradi Plana detaljne regulacije dela zaštite zone Bovanskog jezera, kao i razmatranje predloga odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja na teritoriji opštine Aleksinac za neradnu godinu. Članovi Opštinskog veća usvojili su sve tri tačke.

Sednicu Skupštine opštine Aleksinac, ovog puta, obeležilo je dva puta odlaganje sednice, kao i napuštanje sednice od strane odbornika Demokratske stranke i Pokreta za Aleksinac.

Na 33. zasedanju aleksinačke Skupštine, usvojen je devetomesečni Izveštaj o ovogodišnjem budžetu, predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine za 2011. godinu, kao i predlog Odluke o budžetu opštine Aleksinac za 2012. godinu. Ukupni prihodi i primanja budžeta za 2012. godinu utvrđeni su u iznosu od 1.035.498.000 dinara.

Osim budžeta, na dnevnom redu sednice aleksinačkih odbornika našli su se i usvojeni su programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova opštine Aleksinac za narednu godinu.

Dopuna dnevnog reda 33. sednice Skupštine opštine Aleksinac odnosila se na izbor novog člana Opštinskog veća, nakon što je Dragomir Todorović (SRS) podneo ostavku na tu funkciju. Za novog člana Opštinskog veća izabran je Goran Ilić (SRS), ekonomista iz Aleksinca.

Odbornici aleksinačke Skupštine izglasali su i smenu direktora Gradskog pozorišta "Teatar 91", Radmile Petrović (SRS) zbog isteka mandata, a za novog v.d. direktora izabran je Ivan Bojković (SRS), diplomirani ekonomista.



# Aleksinac Komunalne usluge JP Teatar 91
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima