Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uspešan vikend za klub "NIF" u Budvi

rss

11.05.2015.

Uspesi aleksinačkog kluba na 7. Međunarodnom džiu džicu turniru i međunarodnom stručnom usavršavanju sudija u organizaciji Evropske džiu džicu federacije, u Budvi u Crnoj Gori

Uspešan vikend za klub "NIF" u Budvi

Proteklog vikenda džudo i džiu džicu klub "N&F" je u Crnoj Gori učestvovao na dva veoma važna međunarodna događaja.

U subotu, 09. 05. 2015. god. održan je 7. Međunarodni turnir "Budva Open 2015" u Budvi u Crnoj Gori, na kome su nastupiti najbolji klubovi iz svih 6 država bivše SFRJ, a među njima i najspremniji takmičari našeg kluba. koji su nastupali u kategorijama: pionira, nada, kadeta i juniora. Oni su ostvarili odlične rezultate osvojivši ukupno 6 medalja: 3 zlatne i 3 bronzane, dok ostali takmičari nisu ostvarili značajne rezultate.

Zlatne medalje osvojili su:
- Miloš Miljković iz Vakupa, 2001. u kategoriji Nade -55 kg
- Filip Trajković iz Aleksinca, 1999. u kategoriji Kadeti -73 kg
- Nemanja Pejčić iz Aleksinca, 2000. u kategoriji Kadeti +81 kg

Bronzane medalje osvojili su:
- Nenad Antić iz Aleksinca, 2004. u kategoriji Pioniri +50 kg
- Nikola Marković iz Al. Bujmira, 2002. u kategoriji Nade -55 kg
- Jovan Mitrović iz Aleksinca, 2002. u kategoriji Nade -60 kg

Istovremeno, u petak, 08. i subotu, 09. 05. 2015. god. u organizaciji Evropske džiu džicu federacije održano je stručno usavršavanje sudija, sudijski seminar i polaganje za Evropsko sudijsko zvanje "Continental B" licence na kome su učestvovati 17 sudije iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Sudija našeg kluba sa najvišim zvanjem u Srbiji "nacionalni sudija" Dragan Trajković učestvovao je na seminaru i uspešno položio teoretski i praktični deo ispita čime je stekao Evropsko sudijsko zvanje "Continental B" licence i time postao jedan od 5. sudija u našoj zemlji sa ovim visokom međunarodnim zvanjem. Ovim zvanjem Dragan će moći ubuduće da sudi najveća evropska takmičenja: ECC-evropske čelendž turnire, balkanska i evropska prvenstva.

Stručno usavršavanje, seminar i polaganje za sudije sprovela je komisija JJEU- Evropske džiu džicu federacije sačinjena od Predsednika Evropske sudijske organizacije Roel van Ravensa iz Holandije i svetskog sudije "World A" licence Martina Jazbeca iz Slovenije.

 

Komentara: 0


# džiu džicu Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF Dragan Trajković Nenad Antić Miloš Miljković Budva borilački sportovi Nemanja Pejčić Jovan Mitrović
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima