Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Успешан викенд за клуб "НИФ" у Будви

rss

11.05.2015.

Успеси алексиначког клуба на 7. Међународном џиу џицу турниру и међународном стручном усавршавању судија у организацији Европске џиу џицу федерације, у Будви у Црној Гори

Успешан викенд за клуб "НИФ" у Будви

Протеклог викенда џудо и џиу џицу клуб "N&F" је у Црној Гори учествовао на два веома важна међународна догађаја.

У суботу, 09. 05. 2015. год. одржан је 7. Међународни турнир "Будва Опен 2015" у Будви у Црној Гори, на коме су наступити најбољи клубови из свих 6 држава бивше СФРЈ, а међу њима и најспремнији такмичари нашег клуба. који су наступали у категоријама: пионира, нада, кадета и јуниора. Они су остварили одличне резултате освојивши укупно 6 медаља: 3 златне и 3 бронзане, док остали такмичари нису остварили значајне резултате.

Златне медаље освојили су:
- Милош Миљковић из Вакупа, 2001. у категорији Наде -55 кг
- Филип Трајковић из Алексинца, 1999. у категорији Кадети -73 кг
- Немања Пејчић из Алексинца, 2000. у категорији Кадети +81 кг

Бронзане медаље освојили су:
- Ненад Антић из Алексинца, 2004. у категорији Пионири +50 кг
- Никола Марковић из Ал. Бујмира, 2002. у категорији Наде -55 кг
- Јован Митровић из Алексинца, 2002. у категорији Наде -60 кг

Истовремено, у петак, 08. и суботу, 09. 05. 2015. год. у организацији Европске џиу џицу федерације одржано је стручно усавршавање судија, судијски семинар и полагање за Европско судијско звање "Continental B" лиценце на коме су учествовати 17 судије из Словеније, Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе.

Судија нашег клуба са највишим звањем у Србији "национални судија" Драган Трајковић учествовао је на семинару и успешно положио теоретски и практични део испита чиме је стекао Европско судијско звање "Continental B" лиценце и тиме постао један од 5. судија у нашој земљи са овим високом међународним звањем. Овим звањем Драган ће моћи убудуће да суди највећа европска такмичења: ECC-европске челенџ турнире, балканска и европска првенства.

Стручно усавршавање, семинар и полагање за судије спровела је комисија JJEU- Европске џиу џицу федерације сачињена од Председника Европске судијске организације Роел ван Равенса из Холандије и светског судије "World A" лиценце Мартина Јазбеца из Словеније.

 


# џиу џицу Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ Драган Трајковић Ненад Антић Милош Миљковић Будва борилачки спортови Немања Пејчић Јован Митровић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима