Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sportski savez Srbije posetio Aleksinac

rss

05.06.2020. Večernje novosti

Sportski savez Srbije je posetio Aleksinac. Predsednik opštine Nenad Stanković uputio je čelnike SSS u radove na sportskoj infrastrukturi, dok je predsednik Sportskog saveza opštine Aleksinac Bojan Mladenović imao čime da se podiči - košarkaški klub Napredak takmičiće se u Košarkaškoj ligi Srbije.

Sportski savez Srbije posetio Aleksinac

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek sa zadovoljstvom je zaključio da se vidi veliki napredak u sportu Aleksinca od prošle njegove posete opštini pre godinu dana, pa je poželeo da do narednog viđenja nastave da rade ovim tempom, a da rezultati sigurno neće izostati. Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković je na sastanku predložio još ideja kojima bi opštinski savez mogao da obogati sportsku ponudu u Aleksincu. Dodao je i da će još lopti biti poslato za omladinske klubove sledeće nedelje. Profesor Nenad Đurđević udelio je pravne savete za nastavak rada u opštini Aleksinac. Sportski savez Srbije pripremio je setove lopti i garniture dresova za košarkašice Napretka, rukometašice Aleksinca i fudbalere žitkovačke Morave. Štefanek je u Hali sportova poručio deci:

- Budite uporni i marljivi, verujte u ono što radite i verujte u svoje snove. Jer, ako budete verovali u te snove oni će se kad-tad ostvariti. Ja sam sanjao da budem olimpijski šampion i svetski prvak i oba sna su mi se ostvarila - a onda je dodao:

- Vremena se menjaju i deca nisu kao ranije. Jako malo njih se bavi sportom, telefoni i kompjuteri su odvukli decu van sala, terena i borilišta i nama je sada zadatak da ih vratimo u sale, a jedan od načina je da im obezbeđujemo dobre uslove za rad

Predsednik opštine Nenad Stanković izrazio je zadovoljstvo što je Štefanek za nepune dve godine već drugi put u poseti gradu na Moravici:

- Sportski savez Srbije, naravno, podržava sport u čitavoj Republici Srbiji, a mi u Aleksincu se trudimo da smo napredniji u razvoju sporta i da se što veći broj naše omladine bavi sportom. Danas je bila prilika da se Štefanek susretne sa mladim sportistima, on je očigledno popularan, njega voli omladina i baš je prava osoba za popularizaciju sporta - rekao je Stanković.

Izvor


# predsednik opštine Nenad Stanković Bojan Mladenović sportski savez Davor Štefanek
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima