Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otvoren sajam sporta u Aleksincu

rss

29.05.2017.

Danas je u Aleksincu otvoren Mini sajam sporta.

Otvoren sajam sporta u Aleksincu

U prelepoj atmosferi u aleksinačkoj hali sportova ovaj mali sajam sporta svečano je otvorio predsednik opštine Nenad Stanković, u društvu predsednika Sportskog saveza Srbije Aleksandra Šoštara, inače legendarnog vaterpolo golmana reprezentacije Srbije i nekada najboljeg golmana na svetu.

Otvaranju su prisustvovali brojni sportski klubovi i savezi na teritoriji naše opštine, zatim predstavnici SO Aleksinac, Otisa sa saradnicima, direktori i saradnici osnovnih i srednjih škola.

Ipak, najdraži učesnici sajma su bili učenici, zatim mladi sporisti i njihovi roditelji, koji su svojim prisustvom ovaj mini festival učinili nezaboravnim događajem u našem gradu.

Nažalost, iako je bilo najavljeno, izostalo je prisustvo drugog legendarnog vaterpoliste, a danas ministra Omladine i sporta Vanje Udovičića.

Nakon otvaranja festivala Aleksandar Šoštar je zajedno sa predstavnicima SO Aleksinac obišao promotivne sportske štandove i na licu mesta se uverio u sposobnosti mladih aleksinačkih sportista.

Na podijumu aleksinačke hale dominirali su borilački sportovi, ali i nekoliko lepo uređenih štandova svih prisutnih klubova koji su udostojili ovaj skup.

Treba napomenuti da na sajmu nije učestvovao KK Napredak i još nekoliko sportskih udruženja. KK “Napredak” Aleksinac, inače, je korisnik najvećeg dela budžeta SO Aleksinac i poseduje sedam sportskih selekcija.

Košarka je najpopularniji sport u Srbiji, a ujedno i najgledaniji sport sa najvišim rangom u Aleksincu.

Međutim, štand ovog vodećeg aleksinačkog kolektiva je stajao potpuno prazan.


# predsednik opštine Nenad Stanković festival sajam sportski savez borilački sportovi sajam sporta SO Aleksinac Aleksandar Šoštar
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima