Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Šesti Memorijalni basket turnir “Mića Projović“

rss

08.06.2016.

11. i 12.6.2016. godine na terenima sportskog centra “Taš“ biće održan šesti po redu Memorijalni basket turnir “Mića Projović“.

Šesti Memorijalni basket turnir “Mića Projović“

Od ove godine postoji zvanično državno prvenstvo Srbije pod okriljem  Košarkaškog saveza Srbije, a turnir u Aleksincu je jedan od svega desetak turnira na nivou države sa kog pobednici stiču pravo učestvovanja na završnom turniru Srbije, koji će se odigrati 13.8.2016, najverovatnije u Beogradu.

Ovaj turnir je takođe i završni turnir regiona istočna Srbija, a pobednici turnira u Nišu i Zaječaru koji su se odigrali prethodnog vikenda, dobijaju pravo da igraju drugog dana bez odigravanja kvalifikacija koje će biti odigrane u subotu.

4 prvoplasirane ekipe prvog dana se u nedelju pridružuju gore pomenutim ekipa, a odigrava se turnir eliminaciong sistema gde se dobijaju pobednici. Ostaće dva upražnjena mesta, te organizatori pozivaju dve ekipe. Poziv je upućen ekipi iz Novog Sada, inače reprezentativcima Srbije, kao i najboljoj ekipi na svetu. Oni su prihvatili poziv i napravili izuzetak, jer ne igraju na turnirima širom Srbije, ali, kako kažu, zbog  same organizacije i pozitivnih komentara prethodnih turnira, te ćemo imati čast da uživo gledamo svetskog basketaša #1 Dušana Buluta.

Obezbeđen je i bogati novčani fond i mnoštvo robnih nagrada.


# košarka Milorad Mića Projović basket prvenstvo Srbije
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima