Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Шести Меморијални баскет турнир “Мића Пројовић“

rss

08.06.2016.

11. и 12.6.2016. године на теренима спортског центра “Таш“ биће одржан шести по реду Меморијални баскет турнир “Мића Пројовић“.

Шести Меморијални баскет турнир “Мића Пројовић“

Од ове године постоји званично државно првенство Србије под окрилјем  Кошаркашког савеза Србије, а турнир у Алексинцу је један од свега десетак турнира на нивоу државе са ког победници стичу право учествовања на завршном турниру Србије, који ће се одиграти 13.8.2016, највероватније у Београду.

Овај турнир је такође и завршни турнир региона источна Србија, а победници турнира у Нишу и Зајечару који су се одиграли претходног викенда, добијају право да играју другог дана без одиграванја квалификација које ће бити одигране у суботу.

4 првопласиране екипе првог дана се у недељу придружују горе поменутим екипа, а одиграва се турнир елиминационг система где се добијају победници. Остаће два упражњена места, те организатори позивају две екипе. Позив је упућен екипи из Новог Сада, иначе репрезентативцима Србије, као и најбољој екипи на свету. Они су прихватили позив и направили изузетак, јер не играју на турнирима широм Србије, али, како кажу, због  саме организације и позитивних коментара претходних турнира, те ћемо имати част да уживо гледамо светског баскеташа #1 Душана Булута.

Обезбеђен је и богати новчани фонд и мноштво робних награда.


# кошарка Милорад Мића Пројовић баскет првенство Србије
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима