Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pljusak pokvario finale, za pobednike proglašeni najbolji na svetu

rss

14.06.2016. Blic, Aleksinac.Net

Najbolji basketaši sveta, momci iz ekipe Novi Sad Al Vada 3x3, pobedili su na memorijalnom turniru "Milorad Projović" u Aleksincu.

Foto Info-G

Od ove godine postoji zvanično državno prvenstvo Srbije pod okriljem  Košarkaškog saveza Srbije, a turnir u Aleksincu je jedan od svega desetak turnira na nivou države sa kog pobednici stiču pravo učestvovanja na završnom turniru Srbije, koji će se odigrati 13.8.2016.

Posle dominacije tokom celog turnira ekipa iz Novog Sada trebalo je da nastupi protiv ekipe Taša, koja je u grupi savladana sa 21-18. Žestok pljusak je odložio početak borbe za titulu, koja na kraju nije ni održana.

Foto Info-G

Posle dogovora organizatora sa učesnicima, doneta je odluka da se prizna rezultat iz grupne faze kao finalni, kako se igrači ne bi izlagali riziku od povreda po klizavom terenu.

Turnir je predstavljao finale regiona istočne Srbije, a ekipi Novog Sada je nadmetanje bilo veom značajno kao uigravanje za Abu Dabi, posebno jer je tim promenjen zbog povrede Marka Savića. Dušanu Domoviću Bulutu, Marku Žderu i Dejanu Majstoroviću pridružio se Bojan Davidovac i pokazao da će dostojno zameniti Savića u narednom periodu.

Foto Info-G

U Aleksincu je obezbeđeno finale Srbije, prethodno je sa Davidovcem osvojena i titula u Segedinu, a raspored nije milosrdan ni u narednih nekoliko dana. Već u sredu, Novosađani će otputovati u Abu Dabi, gde ih čekaju tri takmičenja u 10 dana u okviru borbe za Svetski tur. "Quest event" igraće se 16. i 17. juna, 19. je na programu "Quest Tour Final", za 24. i 25. je zakazan čelendžer u Abu Dabiju.

Inače, turnir je bio solidno posećen oba takmičarska dana, oko 1000 aleksinčana i gostiju je pratilo mečeve. Gledaoci su mogli da gledaju veoma neizvesne borbe, sa dosta obrta.

Specijalni žiri u sastavu Dragan Radovanović i Saša Stojev prolasio je i najboljeg igrača turnira, a to je Dušan Bulut, zvanično najbolji svetski basketaš.

Odigran je i revijalni meč, posvećen deci iz doma Hristina Markišić, a posebna atrakcija je bio nastup plesne grupe Ronde.

Turnir je privukao dosta aleksinčana, ali i ljudi sa strane, među kojima je bilo i prvoligaških igrača, kao recim Danilo Tasić iz niškog Konstantina.

Foto: Info-G


# košarka Hristina Markišić Milorad Mića Projović basket prvenstvo Srbije
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima