Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prvenstvo Srpske Karate Konfederacije

rss

04.05.2014. Dušan Stevanović

U nedelju 27.04.2014. god. u Lazarevcu je održano finalno ''Prvenstvo Srpske Karate Konfederacije'' na kome je nastupilo 247 klubova sa 2480 takmičara.

Prvenstvo Srpske Karate Konfederacije

Ovo je po masovnosti najveće državno prvenstvo koje je ikada održano od nastanka karate sporta na našim prostorima do danas.

Bio je ovo je jedan od velikih koraka koji vodi ka ujedinjenju karate sporta na našim prostorima i na ovom velikom prvenstvu Srbije pojavile su se sve žive legende ovoga sporta u našoj zemlji.

Na ovom državnom prvenstvu Karate Klub ''Šumatovac'' je napravio veliki uspeh i njegovi takmičari su osvojili 4 medalje i to 1 zlatnu i 3 bronzane medalje.
      

Zlatnu medalju svojoj kategoriji u katama, osvojio  je Teodor Vlajković dok su bronzane medalje osvojile Aleksandra Stamenković, Marija Cigler i Andrijana Stanković.
    
 Pavle Đokić je osvojio 4 mesto, Mihajlo Savić 5 mesto i Jana Stamenković 7 mesto. 

Prvih osam takmičara iz svake kategorije je izborilo plasman u reprezentaciju Srbije tako da su ovih 6 takmičara ušli u uži izbor reprezentativaca i biće pozvani na pripreme reprezentacije koje će se održati jula meseca u Crnoj Gori u Buljaricama.

Dejan Vuksanović, KK ''Šumatovac''

Komentara: 1


# Marija Cigler karate Pavle Đokić Dejan Vuksanović borilački sportovi
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    flasobol 05.05.2014.
    Mi ako imamo Flasobolj imamo i to


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima