Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prokupčani ostaju pri stavu da ih je Šikman prevario

rss

15.10.2017.

Situaciju vezanu za spor Dragoljuba Šikmana i Košarkaškog kluba "Prokuplje", delimično nam je pojasnio gospodin Vule Vuković, predsednik upravnog odbora prikupačkog kluba.

Vule Vuković, predsednik KK Prokuplje

U vezi disciplinske prijave koje sam u ime Košarkaškog kluba „Prokuplje“ podneo Disciplinskom sudu protiv igrača Dragoljuba Šikmana, striktno i samo pravno sam se pozvao na član 70. Disciplinskog pravilnika Košarkaškog saveza Srbije:

„Igrač koji nastupi za drugi klub bez odobrenja kluba, kazniće se ….“ (takođe klub i odgovorno lice kluba za koji je igrač nastupao bez odobrenja matičnog kluba ).

U pomenutom članu nigde se ne spominje DA li je ili NE igrač sklopio Ugovor sa klubom, jer između ostalog, rang takmičenja KK „Prokuplje“to i ne uslovljava.

Košarkaški „Konstantin kup“ je tradicija niškog KK „Konstantin“ iz Niša, na dve odigrane utakmice KK „Napredak „za koje je nastupao igrač Dragoljub Šikman postoje zapisnici, u mojoj prijavi imena i prezimena svih sudija.

Danom potpisivanja pristupnice za Košarkaški klub „Prokuplje“ igrača Dragoljuba Šikmana, Upravni odbor KK „Prokuplje“, prekinuo je SVE razgovore i pregovore sa potencijalnim pojačanjima-igračima koji igraju na „poziciji“ identičnoj igrača D. Šikmana.

Ustavom naše zemlje svima nama je dozvoljeno pravo govora i mišljenja. Svoja mišljenja izneo sam javno na konferencijama za medije koje je organizovao KK „Prokuplje“. To ću naravno uvek činiti, uz reči istine i materijalnih dokaza.
Hajka nije košarkaški termin meni znan. Znano mi je pravo, zakon i pravda.

Zbog toga sam javno i rekao „STOP košarkaškim prevarama“, misleći na postupak igrača D. Šikmana, njegove prevare, obmane, laži prema KK „Prokuplje“.

Prevarom koju je igrač D. Šikman učinio, KK „Prokuplje“ ima i nematerijanu štetu, pre svega ambicije i plasman kluba, što ću svakako uspeti da dokažem pred pravosudnim organima Republike Srbije.

Vule Vuković, dipl.ing.& B.A.Management
Predsednik upravnog odbora KK „Prokuplje“

---

 

Izjašnjenje KK Napredak na disciplinsku prijavu

Izjašnjenje Dragoljuba Šikmana na disciplinsku prijavu

Komentara: 0


# košarka Dragoljub Šikman upravni odbor Prokuplje KK Vule Vuković
@



 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima