Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Priča o Muzeju fudbala

rss

12.06.2014. Dragana Sotirovski, RTS

Žarko Milojević, predsednik reprezentacije veterana Srbije, u Gornjem Ljubešu kod Aleksinca čuva, u Muzeju fudbala, svojevrsnu kolekciju priznanja naše reprezentacije.

Priča o Muzeju fudbala

Za 66 godina aktivnog bavljenja fudbalom, Žarko Milojević ne zna koliko je priznanja dobio. Odigrao je više od 2.000 utakmica, postigao više od 1.000 golova, a zbog ljubavi prema sportu, još u vreme Jugoslavije okupio je veterane, čija je reprezentacija menjala naziv, baš kao i država.

Pehare i medalje koje čuva u Muzeju fudbala u rodnom Gornjem Ljubešu nadomak Aleksinca, kaže brojao je do 1.000. Pedeset puta je više fotografija i oko dve ipo hiljade izdanja raznih dnevnih listova sa tekstovima o našoj reprezantaciji fudbalsnih veterana.

Za dve decenije, postojanja, kroz reprezentaciju veterana prošlo je više od 2.000 naših poznatih igrača. Pamte se susreti sa Uve Zelerom, legendom nemačkog fudbala, tu su i fotografije sa Stjepanom Bobekom, Rajkom Mitićem i mnogim drugim igračima.

Brojne odigrane utakmice bile su humanitarne, nagrade su stizale od mnogih, ali je čika Žaretu, koji je nedavno napunio 78 godina, izostalo priznjanje iz FSS za višedecenijski radni vek u sportu i ljubav prema fudbalu koju i danas prenosi mlađim generacijama.

 


# fudbal Žarko Milojević fotografija Gornji Ljubeš veterani
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima