Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napredak rasturio Vojvodinu

rss

01.02.2015. Tekst i foto Dušan Stevanović

U 15–tom kolu Druge košarkaške lige Srbije trećeplasirani Napredak iz Aleksinca demontirao je šestoplasiranu Vojvodinu iz Novog Sada, rezultatom 111 74 (55 32)

Napredak rasturio Vojvodinu

Rezultat bi, sigurno, bio i veći, da trener Napretka nije pružio šansu svim igračima, pa su tako svi igrači, sem Ćirovića, postigli koševe. 

Najefikasniji u ekipi domaćina bili su Stamenković sa 25 poena, zatim Andrija Stevanović sa 20, Vorkapić sa 12, dok su po 11 poena postigli Šikman i Ađelković. U gostujućoj ekipi Kokanović je postigao 19, a Janjić 16 poena . 

Posebnu pažnju na ovoj utakmici privukao je 18–to godišnji Jovan Anđelković, pojačanje Napretka u zimskom prelaznom roku, koji je došao kao veliki talenat iz Crvene Zvezde, na kaljenje.

Njegov prvi nastup pred domaćom publikom oduševio je Aleksinčane, jer momak igra kreativno, zrelo. poseduje dribling, šut, ulaz i što je najvažnije, igru je podredio ekipi. Na prečac je postao i ljubimac, naročito ženskog dela, publike. 

Anđelković se, pre nekoliko dana, upisao u četvrti razred Aleksinačke gimnazije, a nadamo se da će direktor Kosta Crnčević, nekada, istaknuti košarkaš Napretka, imati razumevanja za obaveze mladog i vrsnog sportiste. 

Ono, što aleksinačkom Napretku ne ide u prilog, na putu za Prvu ligu, je pobeda drugoplasiranog Beovuka nad prvoplasiranim ekipom Mladost iz Zemuna. Stiče se utisak da su se Beograđani već dogovorili koje će dve ekipe otići u Prvu ligu. 

Na potezu je Košarkaški savez južne Srbije i njen predsednik Dušan Projović, inače  Aleksinčanin, da sve te manipulacije spreči. 


# košarka Napredak KK Kosta Crnčević Dušan Projović Andreja Stevanović Jovan Anđelković
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima