Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prva utakmica i pobeda košarkaša Napretka

rss

09.10.2016. Tekst i foto Dušan Stevanović

U polupraznoj sportskoj hali u Aleksincu, odigrana je prva utakmica Druge košarkaške lige Srbije između Napretka i Plane.

Prva utakmica i pobeda košarkaša Napretka

Domaćin je pobedio sa 79:69 (38:36) i to zaigravši na sve ili ništa u poslednjih 2 minuta, kada je napravio seriju 13:2 i „iščupao“ pobedu protiv vrlo dobre ekipe Plane iz Velike Plane.

Među košarkašima Napredka, najbolju partiju je pružio Miladinović sa 25 poena. Šikman nije dugo igrao jer je vrlo brzo napravio 3 lične i ušao je tek pred kraj utakmice ali je, ipak, zabeležio 15 poena, dok su Danilović i povratnik Raičević postigli po 10 poena.

U ekipi Velike Plane, Arsić je postigao 23 poena i Starinčević 10 poena.

Među publikom, u počasnoj loži, po prvi put su se mogli videti i novi sponzori, turski biznismen Fevzi Šiljik i direktor za jugoistočnu Evropu nemačkog Gramera, Pjer Luiđi, kao i Aleksinčanin Dušan Projović, podpresednik Košarkaškog saveza Srbije.

Zašto je bilo, tako, malo publike ?

Do sada su utakmice košarkaša Napretka bile pravi praznik u Aleksincu i hala je bila, uvek, prepuna, što znači oko 1.000 gledalaca. Ovog puta došlo je, svega, 300 gledalaca jer su ulaznice, strogo, naplaćivane od strane novog sponzora, te su mnogi ljubitelji košarke ostali ispred hale. Ulaznice su, čak, naplaćivane i novinarima koji su izveštavali sa ove utakmice, odnosno, svojim pisanjem promovisali i klub i sponzora, što nije praksa nigde u svetu.

Ovo nije bila humanitarna utakmica, već prvenstveena.

Od ostalih utakmica, Piroćanci su, na svom terenu, pobedili Proleter iz Zrenjanina sa 75:69, dok je Rtanj iz Boljevca izgubio na gostujućem terenu, od Mladosti iz Smederevske Palanke sa 72:57.


# košarka Napredak KK Dušan Projović Pjerluiđi Gione Fevzi Šiljik
@KKNapredakAl @Pier_Ghione @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima