Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kvalifikacije za Kup ŠSCS 2014

rss

09.03.2014.

U Šahovskom domu, u Nišu, danas su započele Kvalifikacije za Kup ŠSCS 2014, u organizaciji Šahovskog saveza Nišavskog okruga.

Kvalifikacije za Kup ŠSCS 2014

Na turniru učestvuje 8 ekipa, iz Svrljiga, Aleksinca, Doljevca, Trupala, Niške Banje i Niša.

Nakon 4 odigrana kola, u vođstvu se nalaze ekipe ŠKGN "Komren" iz Niša (Dragan Zivic) i ŠK "Veteran" iz Svrljiga (Aleksandar Batanjac), sa 9 meč bodova. Treće i četvrto mesto, sa po 7 meč bodova, dele ekipe ŠK "Car Konstantin" iz Niša ( Aca Jovan Krstić ) i ŠK "Niška Banja" (Dejan Stamenković Ringo) , dok je na petom mestu ekipa ŠK "Lav" iz Aleksinca (Nenad Ranđelović, Ranđelović Nikola), koja je sakupila 6 meč bodova. Upravo između ovih ekipa i treba tražiti osvajača pehara, kao i prve tri ekipe koje će se plasirati za nastavak takmičenja u Kupu ŠSCS, u takmičarskoj zoni Jug.

Najviše je pokazala ekipa ŠKGN "Komren", koja je tri meča dobila maksimalnim rezultatom (4:0), dok je, možda i iznenađujuće visokim rezultatom (1:3) izgubila meč od ekipe ŠK "Lav", koja je još jednom pokazala da je nepredvidiva ekipa koja je u stanju, da u ovoj konkurenciji, maltene svakog pobedi, ali takođe i da izgubi od svakog protivnika. Ukoliko igrači ŠKGN "Komren" i sutra budu raspoloženi za igru kao i danas, a uz to imaju i najlakši raspored do kraja turnira, predsedniku Gradskog šahovskog saveza Niša FM Draganu Živiću pružiće se šansa da podigne pobednički pehar! Mnogo više neizvesnosti se očekuje u borbi za drugo i treće mesto, koje vodi u nastavak takmičenja a za koje konkurišu četiri ekipe. Kakav će biti konačan rasplet saznaćemo sutra oko 14 časova.

Sutrašnji program počinje u 10 časova, a svečano proglašenje pobednika očekuje se oko 14 časova.

 


# šah Niška Banja Nenad Ranđelović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima