Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Naša mlada sugrađanka na Evropskom prvenstvu u šahu

rss

06.09.2018. Srđan Ilić - AlPress

Tri pobede, tri remija i tri poraza – to je više nego dobar bilans naše mlade sugrađanke Anastasije Vojinović na Evropskom prvenstvu u šahu koje je od 19. do 31. avgusta održano u prestonici Letonije – Rigi. Ona je učenica četvrtog razreda aleksinačke osmoletke „Ljupče Nikolić”, članica ovdašnjeg Šahovskog kluba „Lav” i aktuelna šampionka Srbije u kategoriji do deset godina.

Naša mlada sugrađanka na Evropskom prvenstvu u šahu

̶  Osvojila sam četiri i po poena iz devet partija. Igrala sam sa Ruskinjama, Ukrajinkom, Islađankom i plasirala se u sredinu tabele. Konkurencija je bila žestoka, a u mojoj grupi bilo je oko 80 takmičarki  ̶  kaže Anastasija.

Razgovarali smo i sa njenim trenerom Nenadom Ranđelovićem: Pre svega, zadovoljan sam Anastasijinom igrom i njenom velikom borbenošću. Njene partije trajale su u proseku tri do četiri sata. Postigla je odličan rezultat i stekla veliko i dragoceno iskustvo za dalji rad i napredak veli  ̶  Ranđelović.

Pred Anastasijom je sada novi izazov: Svetsko prvenstvo u Španiji, u gradu Santiago de Kompostela, od 3. do 16. novembra.

U ovom trenutku problem je nedostatak novca, ali su u klubu optimisti i veruju da će ovaj problem uskoro biti rešen.

Izbor: AlPress

Komentara: 0


# turnir šah Anastasija Vojinović Nenad Ranđelović
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima