Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Evropsko prvenstvo u Novom Sadu: veliko iskustvo za mlade šahiste

rss

09.01.2017.

Završeno je Evropsko prvenstvo za mlade u Novom Sadu, na kome je Šahovski klub Lav Aleksinac imao četiri predstavnika

Anastasija Vojinović

Anastasija Vojinović (grupa devojčica do 8 godina) je aktuelni prvak države, prvak Nišavskog okruga. Postigla je izvanredan rezultat i zauzela sedmo mesto, kao najbolja devojcica iz Srbije i opravdala šampionsku titulu. Odigrala je 9 partija i zabeležila 5 pobeda. Pobedila je devojčice iz Bugarske koje su zauzele 2. i 3. mesto. Sve mečeve je igrala do samog kraja. Ravnopravno se borila protiv aktuelne prvakinje Evrope.

Sofija TasićSofija Tasić (grupa devojcica do 12 godina - mlađa u svojoj grupi) je prvak Nišavskog okruga za uzrast do 12 godina. Zauzela je 11. mesto, ujedno prvo mesto za 2005. godiste - devojcice iz Srbije. Odigrala je 9 partija i zabeležila 4 pobeda i 1 remi. Nedostatak iskustva je presudio u značajnim mečevima za borbu za viši plasman. Prvo značajno takmičenje i veliko iskustvo za naredna takmicenja.

Danilo Dimić (grupa dečaka do 10 godina), je nastupio na svom prvom velikom takmičenju. Osvojio je 2 velika poena.

Svetolik Jozić (grupa decaka do 8 godina) je jedini predškolac iz Nišavskog okruga i Centralne Srbije. I njemu je ovo prvo značajno takmičenje. Osvojena 2 velika poena.

 

Ovom prilikom Šahovski klub poziva sve zainteresovane na Upis novih polaznika u školu šaha. Kontak telefon : 060 3 802 772 Nenad Ranđelović


# šah Anastasija Vojinović Sofija Tasić Lav šahovski klub Nenad Ranđelović Danilo Dimić Svetolik Jozić
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima