Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

KK Napredak ušao u istoriju ekipnog sporta u Aleksincu

rss

25.04.2019. Dušan Ostojić

Košarkaši Napretka su definitivno postigli istorijski uspeh, uspeh koji do sada nijedna ekipa, ni u jednom ekipnom sportu nije postigla. Od sledeće sezone KK Napredak je tim Prve lige. Naši sugrađani imaće priliku da gledaju najbolje ekipe u srpskoj košarci.

KK Napredak ušao u istoriju ekipnog sporta u Aleksincu

Taj uspeh nije došao preko noći. Košarkaši predvođeni timom dvojice Raičeviča su postigli taj uspeh. Trener Nebojša Raičević, Kruševljanin, u Aleksincu je uspeo ono što za rukom nije pošlo ni mnogo većim i bogatijim opštinama. Izuzetno važnu ulogu u formiranju pobedničke atmosfere u timu imao je i kapiten ekipe Nikola Raičević, koji je ovu sezonu iz utakmice u utakmicu pokazao da je definitivno najbolji igrač. Uz sve to još jedan dvojac je dao sve od sebe, da Napredak postane prvoligaš.

Eror i Stojković je definitivno dobitna kombinacija, za upravu aleksinačkog prvoligaša. Gotov svi koji košarku prate znaju sa koliko ljubavi i entuzijazma su Eror i Stojković, pripremali uslove za rad tima, i koliko su se borili da obezbede sredstva za normalno funkcionisanje tima.
Kada je reč o finansijama obavezno treba naglasiti i važnu ulogu lokalne samouprave i JKP Vodovod i kanalizacija, i direktora Budu Markovića, koji je glavni sponzor tima. Da tim igrača bude u što boljem zdravstvenom stanju, najzaslužniji je doktor Marko Jovanović, doktor ekipe.

Takođe u nabrajanju zaslužnih ljudi za uspeh ekipe Napretka, ne treba zaboraviti i nekadašnjeg sponzora Fevzija Šiljika, koji je bio deo pobedničkog tima, ali i kompaniju Maksi Ko koja je bila dugo godina glavni sponzor ekipe.

I na samom kraju, kamen u mozaiku uspeha, definitivno zaslužuju i verni navijači KK Napredak, predvođeni Draganom Radovanovićem, Sašom Stojevim i Draganom Perićem, koji su uz tim bili svaku utakmicu, i do kraja verovali da će KK Napredak postati prvoligaški tim.


# košarka Maksi Ko Vojkan Eror Napredak KK vodovod Nebojša Raičević Nikola Raičević
@KKNapredakAl @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima