Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

KK "Napredak": Na korak do vrha

rss

07.10.2018. Boža Marković

Aleksinački košarkaški klub "Napredak JKP" uspesima slavi šest decenija svog postojanja i samo jedan korak deli ga do vrha takmičenja u saveznoj košarkaškoj ligi.

Foto: facebook

Do sada je igrao pod raznim imenima, ali uz pomoć opštine Aleksinac, privrede, igrača i uprave nizao je u proteklo vreme uspehe i stigao u predvorje najvišeg ranga takmičenja. Sada je na prvom mestu Druge savezne lige. Postigao je na samom početku uspeh, pretprošle subote, u derbiju sa KK "Mladost" iz Smederevske Palanke pobedivši goste, (vođstvom sa 17 koša razlike, a vodili su i sa 25 tokom meča u sportskoj hali Aleksinca), usledila je nova, čime je stekao mesto favorita u trci za savezni rang.

Već drugu sezonu ovaj uspešni sportski kolektiv, vodi novo rukovodstvo, prošlu sezonu završilu su na 5. mestu u takmičarskoj ligi. Avgusta ove godine počele su pripreme koje vodi trener Nebojša Raičević, koji trenira novu ekipu, u kojoj je samo Slaviša Bogavac iz stare sekekcije.

U prošloj godini je bio drugi sponzor, ali zahvaljujući opštini i JKP "Komunalne usluge" Aleksinac, rukovodstvo koje vode Nenad Stojković Buđoni i Vojkan Eror, uz pomoć Slađana Stojkovića Muse uspevaju da okupljaju kvalitetan igrački kadar. Ima dosta igrača sa strane, ali cilj je da se omasove redovi igračima iz Aleksinca i okoline. Moto uprave je da se mladi bave sportom i zauzmu mesto u najvećen mogućem rangu u svom dosadašnjem postojanju, i pruključe se onima u vrhu, Zvezdi i Partizanu.

Inače, aleksinački košarkaši sada igraju u celoj Srbiji: Vrbasu, Srbobranu, Novom Sadu, Beogrdu, Zemunu, Lazarevcu, Smederevu, Nišu, Pirotu i Leskovcu.
Škola košarke ima 57 deteta, ali problemi su previše aktivnosti tako da nema uvek termina u sportskoj hali Aleksinca i na drugim mestima, jer učenici i brojne ekipe treniraju na istim mestima.

Rešenje je u uključenju OTIS-a Aleksinac, da se uradi projekat i u sastavu sportske hale postavi balon sala, čime će se obezbediti terimini, da se više ljudi uključi u rad KK "Napredak JKP" Aleksinac, a da građani upisuju svoju decu u školu košarke, da se pomogne KK od aleksinačkih sportista, obezbede koševi, opreme, lopte, trenerice i sl.

Zajednička aktivinost opštine Aleksinac, JKP "Komunalne usluge", privrede, građana, sportista i škola značilo bi mnogo da aleksinački košarkaši konačno zaigraju u saveznoj ligi, jer su dosadašnjim radom opravdali sva očekivanja. Poželimo im uspeh u tome i podržimo ih u tome, jer time pomažemo naše mlade i uspešne sportiste.

Komentara: 5


# košarka Boža Marković - Nesvrćanin Komunalne usluge JP Vojkan Eror Napredak KK Nebojša Raičević
@KKNapredakAl @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+2) (-2)

  Dušan Stevanović 08.10.2018.
  Božo , niko ti nije dao pravo da kradeš moju sliku sa Face book i da je ne potpišeš . Vodi računa o tome . Ja sam to rasčistio sa ljudima koji vode ovaj sajt i nedozvoljavam da neko sedi u fotelji i krade moje tekstove i slike . Ti si bar fotograf i nije ti bilo teško da dodješ iz Žitkovca i samo škljocneš . Učini to drugi put, a moje slike i tekstove zaboravi . Dušan Stevanović , novinar .

 • (+1) (-)

  Boža Marković 08.10.2018.
  Duletu,
  Tekst je potpisan, a fotografija je iz arhive aleksinac.net. U svakomslučaju si u pravu. Poz. uz izvinjenje. B. M.

 • (+2) (-1)

  Swaner 08.10.2018.
  Dušan je u pravu vezano za korišćenje fotografija i tekstova, ali ono što mene zanima je to, kako neko ko sebe potpisuje novinarem može da u tesktu, od desetak rečenica, napravi par desetina pravopisnih grešaka?

 • (+2) (-)

  Aleksandar 08.10.2018.
  Jedna slika, a 10 autora...
  Ili je Marko Radić uslikao istu takvu?

 • (+1) (-1)

  Mikan 09.10.2018.
  Napredak je na dobrom putu, treba ih podrzati.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima