Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Fudbalski seminar za C licencu u Aleksincu

rss

31.08.2016. Saša Marković Gidra

U tehničkoj školi “Prota Stavan Dimitrijević” u Aleksincu je organizovan seminar za fudbalske trenere i sticanje “C” licence. Na ovom jednodnevnom skupu svoje učešće uzelisu budući treneri iz Jagodine, Ćuprije, Merošine, Doljevca i Aleksinca.

Fudbalski seminar za C licencu u Aleksincu

Domaćin seminara je Dragan Milošević, fudbalski trener iz Aleksinca, odnosno predsednik stručno strukovne organizacije fudbalskih trenera Nišavskog okruga.

Seminaru je takođe i prisustvovao Dejan Branković, kordinator organizacije za licenciranje trenera regiona RIS.

Predavači na seminaru bili su Ivica Stojanović, prvoligaški fudbalski sudija koji demonstrirao pravila fudbalske igre, i prof. dr Zoran Milanović, koji je vršio predavanje iz oblasti procesa obuke i usavršavanja u periodu od 8 – 18 godina, vrste i principe treninga i osnovne pojmove o taktici fudbalske igre u odbrani i napadu.

Inače, “C” licenca je osnovni i neophodan dokument sa kojim može da se bude trener u opštinskim, okružnim ligama kao i u mlađim selekcijama do srpske lige.

Komentara: 2


# fudbal Ivica Stojanović Nišavski okrug Dragan Milošević Zoran Milanović Dejan Branković
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+7) (-1)

    Dane 31.08.2016.
    Po Zakonu o sportu,svaki trener mora da ima Uverenje o zavrsenom strucnom osposobljavanju u sport u kome radi.Tu diplomu i svoj doprinos u tom sportu prilazu Savezu koji im odobrava ili ne licence za rad.Ovo je samo fora podele im licence,a posle toliki strucni radi nema ni jednog jedinog dobrog fudbalera.Naravno da nema ,kad se kroz fudbal najvise novca opere,ali jadni su ovi roditelji sto su naivni,da im neko godinama uzima novac,posle kao cusnu decu dalje,uzmu mladju generaciju i opet isto.Godinama nemamo dobar fudbal,pa mi dodje da placem kad vidim dobru decu koji su ovi strucni treneri upropastili.

  • (+9) (-0)

    Swaner 01.09.2016.
    O tome ja govorim godinama. Dok god se na napravi prirodna selekcija u sportu kao i u zivotu nema uspeha. Treba naci strucnjaka za rad sa mladjim kategorijama i dati mu da izvrsi selekciju. Selektovanje od mesec dana i da odabere 20 decaka po svom izboru i po njihovim kvalitetima i da krene da radi sa njima a ne da treniraju samo oni koji mogu da plate koliko god ne znali ili znali. Zato nam je sport tu gde jeste.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}