Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dečija atletika

rss

03.10.2013.

Pod pokroviteljstvom IAAF, Atletskog Saveza Srbije,Ministarstva omladine i sporta, Opštine Aleksinac i AK"Napredak" u našem gradu je u septembru počeo projekat "Dečija Atletika".

Dečija atletika

Projekat „Dečija atletika“ je obuhvatio dve škole u Aleskincu i školu u Žitkovcu. Deca od 1-4 razreda osnovne škole su upoznata sa atletikom  i zdravim načinom života. Obuhvaćeno je blizu 800 učenika iz sve tri škole. Odlična saradnja sa direktorima i učiteljicama-učiteljima škola je doprinela da rad bude kvalitetan.

Deca su zadovoljna programom koji im nudi „Dečija atletika. Ovo je nešto novo za sport u školama,koji za mlađe razrede mnogo znači. Neki od njih nisu imali adekvatne časove fizičkog, tako da je ovaj projekat uneo veliku promenu za sve.

Cilj ovog projekta je da upozna sve učenike sa sportom,u ovom slučaju sa atletikom. Atletika kao "kraljica sportova" i kao jedan od bazičnih sportova,pored gimnastike i plivanja omogućava razvoj celokupnog tela srazmerno. Da bi smo naučili decu pravilnom trčanju i disanju potrebno je krenuti sa radom još u predškolskom uzrastu. Ovaj projekat nije neka selekcija atletičara,nego samo upoznavanje sve dece sa sportskom kulturom, kako je potrebno da se ponašaju na sportskom terenu u svim sportovima.

Demonstrator ovog projekta je profesor fizičke kulture  i trener Atletskog kluba " Napredak" Predrag Kostić.

 


# atletika Predrag Kostić škole
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima