Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Jedna medalja sa Republičkog prvenstva u atletici

rss

11.06.2014. AK Napredak

Takmičari AK "Napredak" učestvovali su na Republičkom prvenstvu u atletici u Novom Sadu, koje je održano 10. 06. 2014. godine

Jedna medalja sa Republičkog prvenstva u atletici

Najbolji rezultat ostvario je Marko Nikolić u trci na 1000 m za učenike srednjih škola. Osvojio je srebrnu medalju sa novim ličnim rekordom i rekordom kluba. On je 1000 metara pretrčao za 2 minuta i 31 sekund.

Ostali takmičari su, takođe, osvtarili zapažene rezultate.

Milica Zeković je u trci na 800 metara osvojila 4. mesto sa rezultatom 2 min. 24 sek., trčala je na granici ličnog rekorda, ali to nije bilo dovoljno za medalju.

Nenad Zdravković je u trci na 400 m zauzeo 4. mesto u veoma zanimljivom foto-finišu, nedostajale su stotinke da osvoji medalju.

Milijana Zec je u trci na 400 m zauzela 7. mesto i trčala blizu svog ličnog rekorda od 64 sekundi.

Takmičenje je okupilo najbolje učenike iz 8 regiona naše zemlje. To su uglavnom atletičari koje su predstavljali svoje škole na ovom takmičenju.

Trener kluba Predrag Kostić je zadovoljan sa učinkom svojih takmičara:

"Nedostajalo je jako malo da se osvoje  još dve medalje, ali idemo dalje i u narednim trkama će ih sigurno biti. Takmičari su dali svoj maksimum po veoma toplom vremenu, trke su im bile od 12-13h. Svi su trčali na granici svojih najboljih rezultata i očekujem da u narednim trkama poboljšaju svoje najbolje rezultate. Prvu priliku imaće Marko Nikolić i Milica Zeković na Finalu Kupa Srbije u Beogradu ovog vikenda."

 

Komentara: 0


# atletika Napredak AK Predrag Kostić Milica Zeković Nenad Zdravković Marko Nikolić škole Milijana Zec
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima