Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

4 zlatne medalje za atletičare

rss

28.05.2014. AK Napredak

Atletičari AK "Napredak" iz Aleksinca učestvovali su na okružnom takmičenju srednjih škola u Nišu 27.05.2014.

4 zlatne medalje za atletičare

Oni su na ovom takmičenju predstavljali svoje škole. Ostvarili su veoma zapažene rezultate.

Učestvovali su Dušan Jončić u trci na 100 metara sa rezultatom 12.16 zauzeo je 4. mesto u svojoj grupi. Seriju medalja je otvorila Milijana Zec u trci na 400 m sa novim ličnim rekordom 1 min. 4 sek. 30 st. osvojila prvo mesto, posle nje je nastupio Nenad Zdravković takođe u trci na 400 m sa rezultatom 52 sekundi i 20 stotih, koji je ubedljivo bio prvi. U trci na 800 m Milica Zeković je osvojila prvo mesto u jako zanimljivoj trci do samog kraja sa rezultatom 2 minuta 24 sekundi, ona je ovim rezultatom izjednačila svoj lični rekord. Seriju medalja je zatvorio Marko Nikolić u trci na 1000 m sa rezultatom 2 minuta i 36 sekundi, Marko je popravio svoj lični rekord za 3 sekundi i pobedio ubedljivo u svojoj konkurenciji.

Ovo je bilo kvalifikaciono takmičenje i ove takmičare očekuje Finalno takmičenje u Novom Sadu 10.06.2014. 

Milijana Zec, Milica Zeković, Dušan Jončić, Marko Nikolić su učenici Aleksinačke gimnazije, a Nenad Zdravković je učenik Tehničke škole "Prota Stevan Dimitrijević"

Trener kluba Predrag Kostić je zadovoljan sa rezultatima svih takmičara:

"Oni su ovo takmičenje shvatili ozbiljno i svako od njih je ušao u trku sa velikom koncentracijom i željom za što boljim rezultatom. Ovo je bila odlična provera za sve takmičare, jer ih već za vikend očekuju nove trke u kvalifikacijama za Kup Srbije u Kragujevcu."


# atletika Napredak AK Predrag Kostić Milica Zeković Nenad Zdravković Marko Nikolić škole Dušan Jončić Milijana Zec prota Stevan Dimitrijević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima