Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Punto na gas štedi novac

rss

13.11.2009. Izvor: Beta

Punto na gas štedi novac

Kragujevac -- Za „Punto klasik“ sa pogonom na gas vlada veliko interesovanje, jer i pored veće cene kupci štede 22 evra po svakom utrošenom rezervoaru goriva.

Najsavremeniji gasni uređaj koji se ugrađuje u "punto" ispunjava sve standarde EU, i ekološke i bezbednosne. Ugrađuje se u osnovni model koji ima motor od 1.200 kubika, ali je izmenjen jer je zbog korišćenja tečnog naftnog gasa (TNG) opremljen drugačijim ventilima i glavom motora kako bi pogonski agregat u takvom vozilu bio dugotrajan i pouzdan.

Cena „punta“ u koji je ugrađen gas je, za subvencionisanu kupovinu sa popustom koji obezbeđuje Vlada Srbije, 8.099 evra za osnovni model, ili 8.699 evra za model sa klima-uređajem. Ako se automobil kupuje bez subvencija, tržišna cena je veća za 1.000 evra.

Novi proizvod, „punto“ na gas, treba, prema očekivanjima i analizama menadžmenta italijanske kompanije, da bude najprodavaniji model koji će „Fijat“ sledeće godine proizvoditi u Srbiji. Njihova računica se bazira na čistoj ekonomiji, jer će za one koji se odluče da kupe „punto“ na gas mesečna rata u sedmogodišnjem kreditu biti veća za 16 evra mesečno, dok ušteda za rezervoar koji ima kapacitet od 32 litra iznosi 22 evra.

„Fijat“ planira da ove godine iz kragujevačke fabrike plasira 15.000 automobila, od kojih će oko 15 odsto imati dizel motor. A Vlada Srbije usvojila je juče uredbu kojom će biti obezbeđena dodatna sredstva u iznosu od 500 miliona dinara za kupovinu automobila „punto“ po sistemu zamene staro za novo. Rok zamene je do 15. decembra.

Komentara: 0


# automobil
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima