Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pumpa dobija sve ratove

rss

02.10.2008. D. KRSNIK, Novosti

TVRDNjE da je nemoguće dobiti više energije od uložene, koje u nauci važe vekovima, čini se da je opovrgao novosadski izumitelj Veljko Milković. Naizgled jednostavnim patentom - pumpom za vodu, pomerio je temelje svetske nauke, i dosanjao vekovni san svih pronalazača otkako je čovek postao svestan mašine nazvane “perpetuum mobile”!

 

Informacija o pronalasku “dvostepenog mehaničkog oscilatora” novosadskog akademika munjevito je obišla planetu. Prvi put, prema tvrdnjama svetskih naučnika, dokazano je da se iz jednog mehaničkog procesa može dobiti više energije nego što se u njega uloži. Odnosno, stvorena je mogućnost da se pomama za svetskim izvorima energije nezamislivo smanji i tako zaustave globalni sukobi.

- Pronalazak deluje jednostavno, ali po svim reakcijama naučne javnosti, reč je o epohalnom pronalasku

- bez lažne skromnosti ističe tvorac epohalnog otkrića. - Spojem klatna i poluge, odnosno ljuljaške i klackalice, dobio se novi mehanički uređaj, koji može da olakša desetine teških poslova. Recimo, vađenje nafte, rad teških presa, proizvodnju struje. Reč je o čistom izvoru energije, koji može da spreči konflikte u svetu.

Nedavno je grupa istraživača iz Dalasa u Teksasu napravila mašinu po Milkovićevom modelu i eksperimentalno potvrdila da uređaj daje više mehaničke energije nego što je potrebno uložiti.

- Svetski istraživački pokret za čistu energiju rođen je u Novom Sadu, a podatak da 12 puta dobijate više od uloženog, jeste prvi takav u istoriji nauke - tvrdi Milković, inače, dopisni član Srpske akademije inovacionih nauka.

Od Novog Zelanda preko Rusije do Kine, svetske naftne i energetske kompanije, kao i pronalazači iz sveta, poslali su sopstvene nacrte mašina izrađenih po patentu novosadskog naučnika.

- Gledajui globalnu situaciju, sada je moguće smanjiti “glad” za izvorima energije, jer sama informacija da ima mogućnosti za veliku uštedu dovoljna je da se svet primiri - optimističan je pronalazač. - Na našem sajtu su predlozi naučnika iz celog sveta, pa je tako jedan Amerikanac čak predložio da se oscilator ugradi u bandere i da ljudi dok čekaju autobus, pomeraju klatno i na taj način proizvode struju za rad svetiljki. A, za uzvrat, iz aparata bi dobijali kartu za prevoz. 


100 NAJBOLjIH
PRONALAZAK “Dvostepenog mehaničkog oscilatora” proglašen je 2006. godine za jedno od 100 najboljih energetskih tehnologija. Američka organizacija “Nju enerdži kongres” ga je tako preporučila za člana grupe najboljih novih izvora energije čija nas primena očekuje u budućnosti.
 

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=10&status=jedna&vest=129571&datum=2008-10-02

Komentara: 15


#
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Zoran 02.10.2008.
  Svašta papir trpi...

 • (+0) (-0)

  Dishi68 02.10.2008.
  Pogledaj ovo i isprobaj ako ne veruješ......http://www.youtube.com/watch?v=dvst47E5CvM&feature=related

  .......http://www.youtube.com/watch?v=gC6Qlj1Mbo8

 • (+0) (-0)

  Zoran 05.10.2008.
  Zovi ga Dišo, da javno analiziramo budalaštinu?

 • (+0) (-0)

  Zoran 05.10.2008.
  Srednješkolsko obrazovanje podrazumeva elementarna znanja o zakonima gravitacije, perihela i ahela, ugaona brzine, poluprečnik rotacije i promena momenta sile. Jasno je USPORENjE klatna sistemom poluga. Laici treba da traže od Milkića demonstraciju klatna, koje samo ubrzava i biće jasna prevara.
  Dok ga neko klima, može da se diže...

 • (+0) (-0)

  Dishi68 06.10.2008.
  Pogledaj sva tri video zapisa na njegovom sajtu. Čovek tvrdi da je to najefikasnija prosta mašina. Jednostavno je ponoviti ovaj eksperiment u kućnim uslovima pa se uveriti da radi. problem je u tome po što prema svim do sada poznatimFizičkim zakonima ovo ne bi tebalo ni da radi, a radi.

 • (+0) (-0)

  agvozden 06.10.2008.
  Hm, ja sam pogledao video i tvrdim da uopste nije u pravu. Princip poluge funkcionise i tu je fizika jasna. Sta je ovde ulozeni rad?? Energija koju on inicira?? Cime je merio te parametre?
  Mislim da se covek ili sprda ili da je nesto prevideo...

 • (+0) (-0)

  Dishi68 10.10.2008.
  Jovan Marjanovic, diplomirani inzenjer elektrotehnike iz Novog Sada (Srbija) objavio je svoj naucni rad na temu dvostepenog mehanickog oscilatora i kolica sa klatnom u kom je teoretski i matematicki dalje pojasnio efekte sistema klatno-poluga i odlike njegove efikasnosti.

  Jovan Marjanovic - naucni rad - Kljucevi za razumevanje gravitacionih masina Veljka Milkovica
  http://www.veljkomilkovic.com/Images/Jovan_Marjanovic_Kljucevi_Gravitacionih_Masina.pdf

 • (+0) (-0)

  Dishi68 10.10.2008.
  "Cilj ovog rada je da se pojasne odredeni problemi koji se ticu dva pronalaska srpskog pronalazaca Veljka Milkovica. Prvi pronalazak je dvostepeni mehanicki oscillator, a drugi je kolica na inercijalni pogon.
  U ovom radu ja cu pokusati da ukazem na greske u modeliranju sistema, prodiskutujem probleme sa mehanickom povratnom spregom, ukazem na greske u merenjima i izvrsim preracun u kalkulaciji izlazne energije uradene od strane Jovana Bebica, nastavim diskusiju problema koje je zapoceo Colin Gauld po pitanju Centrifugalne sile i greškama u izostavljanju koriscenja momenta inercije za racunanje kineticke energije, objasnim greske u Lead Out teoriji kineza Li Ceung Kina i Lorenca Ceunga, konkretizujem prvi i treci Njutnov zakon i ogranicim zakon odrzanja kolicine kretanja zatvorenog sistema u analizi kolica na inercijalni pogon."

 • (+0) (-0)

  Zoran 13.10.2008.
  Svaki zatvoren sistem ima nepromenljivu količinu energije. Pronalazak se ne odnosi na novost van tog zakona, nego na sistem poluga- masa i prenos energije unutar tog sistema.
  Ko tvrdi suprotno?

 • (+0) (-0)

  Dishi68 17.10.2008.
  Znači da ovo nije zatvoreni sistem

 • (+0) (-0)

  milan 03.01.2010.
  http://www.aleksinac.net/nauka/796.html

 • (+0) (-0)

  zdravkojovicic 16.10.2010.
  Pumpa za vodu pronalazak Vejlka Milkovica u opste ne koristi malo energuje da bi davala vise Ocigledno da preko klatna koje je samo po sebi masa i dok ga podpomaze da se klatno klati koristi snagu gravitacije koja je mnogo veca od one koja je krajni rezultat Resenje bi bilo u zakonu fizike gde Sila masi daje ubrzanje A kada ubrzamo masu dobijamo silu gde je na adekvatnom broju obrtajaveca energija mase nego ulozena energija da bi odrzavala br obrtaja i koristi snagu gravitacije koja je nepotrosiva ekspert za masu i gravitaciju zdravko jovicic i nikola nidza vlaisavjlevic

 • (+0) (-0)

  misa 25.01.2012.
  dali je moguce da neko veruje u ove gluposti?
  zasto pronalazac ne stavi tocak sa lopaticama i da mu voda iz ove njegove pumpe pada na taj tocak a da tocak pomocu ekscentra pokrece klatno. i otklonio bi svaku sumnju u perpetuum.
  ali ...TO NEMOZE
  na zalost

 • (+0) (-0)

  goran 26.01.2012.
  E, Mišo, Mišo da si pogledao na njegovom sajtu ili na jutubu, možda bi nešto naučio. Koliko razrezreda osnovne škole imaš? Napravi sam model, probaj pa onda tvrdi nešto.

 • (+0) (-0)

  Paul Scheerbart's Perpetual Wheel 12.03.2013.
  http://www.youtube.com/watch?v=qYyVRU5Z0so


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima