Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пумпа добија све ратове

rss

02.10.2008. Д. КРСНИК, Новости

ТВРДЊЕ да је немогуће добити више енергије од уложене, које у науци важе вековима, чини се да је оповргао новосадски изумитељ Вељко Милковић. Наизглед једноставним патентом - пумпом за воду, померио је темеље светске науке, и досањао вековни сан свих проналазача откако је човек постао свестан машине назване “перпетуум мобиле”!

 

Информација о проналаску “двостепеног механичког осцилатора” новосадског академика муњевито је обишла планету. Први пут, према тврдњама светских научника, доказано је да се из једног механичког процеса може добити више енергије него што се у њега уложи. Односно, створена је могућност да се помама за светским изворима енергије незамисливо смањи и тако зауставе глобални сукоби.

- Проналазак делује једноставно, али по свим реакцијама научне јавности, реч је о епохалном проналаску

- без лажне скромности истиче творац епохалног открића. - Спојем клатна и полуге, односно љуљашке и клацкалице, добио се нови механички уређај, који може да олакша десетине тешких послова. Рецимо, вађење нафте, рад тешких преса, производњу струје. Реч је о чистом извору енергије, који може да спречи конфликте у свету.

Недавно је група истраживача из Даласа у Тексасу направила машину по Милковићевом моделу и експериментално потврдила да уређај даје више механичке енергије него што је потребно уложити.

- Светски истраживачки покрет за чисту енергију рођен је у Новом Саду, а податак да 12 пута добијате више од уложеног, јесте први такав у историји науке - тврди Милковић, иначе, дописни члан Српске академије иновационих наука.

Од Новог Зеланда преко Русије до Кине, светске нафтне и енергетске компаније, као и проналазачи из света, послали су сопствене нацрте машина израђених по патенту новосадског научника.

- Гледајуи глобалну ситуацију, сада је могуће смањити “глад” за изворима енергије, јер сама информација да има могућности за велику уштеду довољна је да се свет примири - оптимистичан је проналазач. - На нашем сајту су предлози научника из целог света, па је тако један Американац чак предложио да се осцилатор угради у бандере и да људи док чекају аутобус, померају клатно и на тај начин производе струју за рад светиљки. А, за узврат, из апарата би добијали карту за превоз. 


100 НАЈБОЉИХ
ПРОНАЛАЗАК “Двостепеног механичког осцилатора” проглашен је 2006. године за једно од 100 најбољих енергетских технологија. Америчка организација “Њу енерџи конгрес” га је тако препоручила за члана групе најбољих нових извора енергије чија нас примена очекује у будућности.
 

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=10&status=jedna&vest=129571&datum=2008-10-02

Коментара: 15


#
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Zoran 02.10.2008.
  Свашта папир трпи...

 • (+0) (-0)

  Dishi68 02.10.2008.
  Pogledaj ovo i isprobaj ako ne veruješ......http://www.youtube.com/watch?v=dvst47E5CvM&feature=related

  .......http://www.youtube.com/watch?v=gC6Qlj1Mbo8

 • (+0) (-0)

  Zoran 05.10.2008.
  Зови га Дишо, да јавно анализирамо будалаштину?

 • (+0) (-0)

  Zoran 05.10.2008.
  Средњешколско образовање подразумева елементарна знања о законима гравитације, перихела и ахела, угаона брзине, полупречник ротације и промена момента силе. Јасно је УСПОРЕЊЕ клатна системом полуга. Лаици треба да траже од Милкића демонстрацију клатна, које само убрзава и биће јасна превара.
  Док га неко клима, може да се диже...

 • (+0) (-0)

  Dishi68 06.10.2008.
  Pogledaj sva tri video zapisa na njegovom sajtu. Čovek tvrdi da je to najefikasnija prosta mašina. Jednostavno je ponoviti ovaj eksperiment u kućnim uslovima pa se uveriti da radi. problem je u tome po što prema svim do sada poznatimFizičkim zakonima ovo ne bi tebalo ni da radi, a radi.

 • (+0) (-0)

  agvozden 06.10.2008.
  Hm, ja sam pogledao video i tvrdim da uopste nije u pravu. Princip poluge funkcionise i tu je fizika jasna. Sta je ovde ulozeni rad?? Energija koju on inicira?? Cime je merio te parametre?
  Mislim da se covek ili sprda ili da je nesto prevideo...

 • (+0) (-0)

  Dishi68 10.10.2008.
  Jovan Marjanovic, diplomirani inzenjer elektrotehnike iz Novog Sada (Srbija) objavio je svoj naucni rad na temu dvostepenog mehanickog oscilatora i kolica sa klatnom u kom je teoretski i matematicki dalje pojasnio efekte sistema klatno-poluga i odlike njegove efikasnosti.

  Jovan Marjanovic - naucni rad - Kljucevi za razumevanje gravitacionih masina Veljka Milkovica
  http://www.veljkomilkovic.com/Images/Jovan_Marjanovic_Kljucevi_Gravitacionih_Masina.pdf

 • (+0) (-0)

  Dishi68 10.10.2008.
  "Cilj ovog rada je da se pojasne odredeni problemi koji se ticu dva pronalaska srpskog pronalazaca Veljka Milkovica. Prvi pronalazak je dvostepeni mehanicki oscillator, a drugi je kolica na inercijalni pogon.
  U ovom radu ja cu pokusati da ukazem na greske u modeliranju sistema, prodiskutujem probleme sa mehanickom povratnom spregom, ukazem na greske u merenjima i izvrsim preracun u kalkulaciji izlazne energije uradene od strane Jovana Bebica, nastavim diskusiju problema koje je zapoceo Colin Gauld po pitanju Centrifugalne sile i greškama u izostavljanju koriscenja momenta inercije za racunanje kineticke energije, objasnim greske u Lead Out teoriji kineza Li Ceung Kina i Lorenca Ceunga, konkretizujem prvi i treci Njutnov zakon i ogranicim zakon odrzanja kolicine kretanja zatvorenog sistema u analizi kolica na inercijalni pogon."

 • (+0) (-0)

  Zoran 13.10.2008.
  Сваки затворен систем има непроменљиву количину енергије. Проналазак се не односи на новост ван тог закона, него на систем полуга- маса и пренос енергије унутар тог система.
  Ко тврди супротно?

 • (+0) (-0)

  Dishi68 17.10.2008.
  Значи да ово није затворени систем

 • (+0) (-0)

  milan 03.01.2010.
  http://www.aleksinac.net/nauka/796.html

 • (+0) (-0)

  zdravkojovicic 16.10.2010.
  Pumpa za vodu pronalazak Vejlka Milkovica u opste ne koristi malo energuje da bi davala vise Ocigledno da preko klatna koje je samo po sebi masa i dok ga podpomaze da se klatno klati koristi snagu gravitacije koja je mnogo veca od one koja je krajni rezultat Resenje bi bilo u zakonu fizike gde Sila masi daje ubrzanje A kada ubrzamo masu dobijamo silu gde je na adekvatnom broju obrtajaveca energija mase nego ulozena energija da bi odrzavala br obrtaja i koristi snagu gravitacije koja je nepotrosiva ekspert za masu i gravitaciju zdravko jovicic i nikola nidza vlaisavjlevic

 • (+0) (-0)

  misa 25.01.2012.
  dali je moguce da neko veruje u ove gluposti?
  zasto pronalazac ne stavi tocak sa lopaticama i da mu voda iz ove njegove pumpe pada na taj tocak a da tocak pomocu ekscentra pokrece klatno. i otklonio bi svaku sumnju u perpetuum.
  ali ...TO NEMOZE
  na zalost

 • (+0) (-0)

  горан 26.01.2012.
  Е, Мишо, Мишо да си погледао на његовом сајту или на јутубу, можда би нешто научио. Колико разрезреда основне школе имаш? Направи сам модел, пробај па онда тврди нешто.

 • (+0) (-0)

  Paul Scheerbart's Perpetual Wheel 12.03.2013.
  http://www.youtube.com/watch?v=qYyVRU5Z0so


[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима