Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dr Miroslav Lazić novi dekan Pravnog fakulteta

rss

08.03.2013.

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu izabrano je novo rukovodstvo za naredni trogodišnji period.

Novi rektor Miroslav Lazić, rođen u Aleksincu, redovni profesor katedre za građanskopravne nauke.

Dr Miroslav Lazić novi dekan Pravnog fakulteta

4. marta 2013. godine konstituisan je novi Savet Pravnog fakulteta za naredni trogodišnji period.

Za predsednika Saveta izabran je prof. dr Dragan Čorbić, a za zamenika predsednika prof. dr Irena Pejić.Za dekana fakulteta za izborni period od 3 godine izabran je dr Miroslav Lazić, redovni profesor.

Novo rukovodstvo predloženo je od strane Nastavno naučnog veća 21. decembra 2012. godine, a izabrano na sednici Saveta Pravnog fakulteta održanoj 04. marta 2013. godine i stupiće na dužnost 14. maja 2013. godine.

Dr Miroslav Lazić, novi rektor, redovni profesor, rođen je u Aleksincu, 16. 02. 1961. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Nišu 1985. godine. Magistarsku tezu pod nazivom “Sadržina hipoteke”, odbranio je na Pravnom fakultetu u Nišu 1994. godine. Doktorsku disertaciju na temu “Plodouživanje“ odbranio je na Pravnom fakultetu u Nišu 1999. godine. Na Pravnom fakultetu u Nišu radi od 1989. godine. Za docenta za užu građanskopravnu naučnu oblast na Pravnom fakultetu u Nišu, dr Miroslav Lazić izabran je 1999. godine.

U svojoj profesionalnoj karijeri, prof. dr Miroslav Lazić objavio je 2 udžbenika, 1 monografiju, 1 praktikum i više od 40 članaka. Učestvovao je na 3 projekta. Tokom svoje profesionalne karijere boravio je na stručnom usavršavanju na Pravnom fakultetu u Salzburgu i na Pravnom fakultetu u Beču. Takođe, učestvovao je na brojnim edukacijama za rad na pravnoj klinici (Riga, Varšava, Rijeka, Skoplje, Maribor i dr.).

Komentara: 0


#
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima