Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Др Мирослав Лазић нови декан Правног факултета

rss

08.03.2013.

На Правном факултету Универзитета у Нишу изабрано је ново руководство за наредни трогодишњи период.

Нови ректор Мирослав Лазић, рођен у Алексинцу, редовни професор катедре за грађанскоправне науке.

Др Мирослав Лазић нови декан Правног факултета

4. марта 2013. године конституисан је нови Савет Правног факултета за наредни трогодишњи период.

За председника Савета изабран је проф. др Драган Чорбић, а за заменика председника проф. др Ирена Пејић.За декана факултета за изборни период од 3 године изабран је др Мирослав Лазић, редовни професор.

Ново руководство предложено је од стране Наставно научног већа 21. децембра 2012. године, а изабрано на седници Савета Правног факултета одржаној 04. марта 2013. године и ступиће на дужност 14. маја 2013. године.

Др Мирослав Лазић, нови ректор, редовни професор, рођен је у Алексинцу, 16. 02. 1961. Дипломирао је на Правном факултету у Нишу 1985. године. Магистарску тезу под називом “Садржина хипотеке”, одбранио је на Правном факултету у Нишу 1994. године. Докторску дисертацију на тему “Плодоуживање“ одбранио је на Правном факултету у Нишу 1999. године. На Правном факултету у Нишу ради од 1989. године. За доцента за ужу грађанскоправну научну област на Правном факултету у Нишу, др Мирослав Лазић изабран је 1999. године.

У својој професионалној каријери, проф. др Мирослав Лазић објавио је 2 уџбеника, 1 монографију, 1 практикум и више од 40 чланака. Учествовао је на 3 пројекта. Током своје професионалне каријере боравио је на стручном усавршавању на Правном факултету у Салзбургу и на Правном факултету у Бечу. Такође, учествовао је на бројним едукацијама за рад на правној клиници (Рига, Варшава, Ријека, Скопље, Марибор и др.).


#
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима