Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Italijanski specijaliteti na srpskim stolovima

rss

26.01.2017.

Za ljubitelje dobre hrane i italijanske kuhinje naredni vikend biće prilika da se, po prvi put u Aleksincu, probaju jela sa tartufima. 

Italijanski specijaliteti na srpskim stolovima

Originalni italijanski specijaliteti sa ovim skupocenim gljivama služiće se u gril-restoranu "Popaj", i to po povoljnim cenama jela uz koje tartufi, kao dodatak, idu gratis. Vlasnik restorana odlučio je da svoje sugrađane upozna sa ovim "podzemnim blagom" jer je tartufe dobio na poklon od prijatelja iz Istre, a namera mu je da ukus jela koja spadaju u "high class" približi i aleksinčanima.

Inače, poslednjih nekoliko godina, takozvani "lovci na specijalitete" dolaze u naše krajeve sa specijalno treniranim psima za pronalaženje tartufa. Pečurke te vrste koje budu pronađene na ovim prostorima uglavnom završe u Italiji, a smatra se da su ovdašnji tartufi odlični po svojim svojstvima.

Nažalost, domaće stanovništvo je, može se reći, potpuno nezainteresovano za ovaj vid zarade iako se cena grama tartufa kreće od 4 do 7, pa čak i preko sedam evra za bolje komade.

Da je potraga za ovom delicijom unosan posao govori i činjenica da tragači, ne žaleći uloženi novac, kupuju pse od po 4000 evra koji su trenirani za pronalaženje tartufa.

Vlasnik restorana "Popaj" očekuje da se "Vikendu italijanske kuhinje i vina", koje planira za 3. i 4. februar (od 18.00 do ponoći), odazovu pravi ljubitelji kvalitetne hrane i dodaje da će petak i subota možda biti prilika i da se pokrenu neke ideje oko razvijanja "tartuf-biznisa" u našoj opštini.

https://www.facebook.com/events/1077417865701374/

Komentara: 1


# tartufi kuhinja hrana Italija Popaj restoran Saša Stamenković
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+6) (-4)

    Rasa 27.01.2017.
    Bravo, Stamenkovicu ! Dolazim i donosim srpsko vino za uz italijansku hranu !


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima