Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Италијански специјалитети на српским столовима

rss

26.01.2017.

За љубитеље добре хране и италијанске кухиње наредни викенд биће прилика да се, по први пут у Алексинцу, пробају јела са тартуфима. 

Италијански специјалитети на српским столовима

Оригинални италијански специјалитети са овим скупоценим гљивама служиће се у грил-ресторану "Попај", и то по повољним ценама јела уз које тартуфи, као додатак, иду гратис. Власник ресторана одлучио је да своје суграђане упозна са овим "подземним благом" јер је тартуфе добио на поклон од пријатеља из Истре, а намера му је да укус јела која спадају у "high class" приближи и алексинчанима.

Иначе, последњих неколико година, такозвани "ловци на специјалитете" долазе у наше крајеве са специјално тренираним псима за проналажење тартуфа. Печурке те врсте које буду пронађене на овим просторима углавном заврше у Италији, а сматра се да су овдашњи тартуфи одлични по својим својствима.

Нажалост, домаће становништво је, може се рећи, потпуно незаинтересовано за овај вид зараде иако се цена грама тартуфа креће од 4 до 7, па чак и преко седам евра за боље комаде.

Да је потрага за овом делицијом уносан посао говори и чињеница да трагачи, не жалећи уложени новац, купују псе од по 4000 евра који су тренирани за проналажење тартуфа.

Власник ресторана "Попај" очекује да се "Викенду италијанске кухиње и вина", које планира за 3. и 4. фебруар (од 18.00 до поноћи), одазову прави љубитељи квалитетне хране и додаје да ће петак и субота можда бити прилика и да се покрену неке идеје око развијања "тартуф-бизниса" у нашој општини.

https://www.facebook.com/events/1077417865701374/


# тартуфи кухиња храна Италија Попај ресторан Саша Стаменковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима