Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Gasi se žarište na jugu Srbije, ali daleko smo od normalnog života

rss

24.04.2020.

I ovog vikenda na snazi je policijski čas u trajanju od petka u 18 časova do ponedeljka u 5 ujutru. Za sledeći vikend, kada se pada Prvi maj, očekuje se produženi policijski čas.

Foto: arhiva

Građani kojima je potrebna zdravstvena pomoć, mogu da se kreću u vreme policijskog časa, i to u pratnji najviše dve osobe koje mu pomažu.

Osobe starije od 65 godina moći će da izađu večeras od 18 do 1 ujutru u šetnju. Takođe, u šetnju mogu u istom periodu u nedelju uveče, najviše pola sata i u prečniku od 600 metara od mesta prebivališta.

Tokom zabrane kretanja mogu da izlaze i osobe sa autizmom i osobe koje imaju smetnje u razvoju, u pratnji jedne osobe.


Epidemiolog Predrag Kon kazao je da Srbija polako izlazi iz epidemije i da se poslednje žarište na jugu Srbiji polako gasi.

On je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da se situacija jako dobro kreće I stabilizuje I u Nišu, Aleksincu, Prokuplju i Ćupriji i Jagodini.

“Kada izađemo iz ove situacije, moramo da sačuvamo i kapacitete i sposobnost brzog reagovanja i postupno da smanjujemo mere kako bismo zadržali preko potrebnu budnost. Ali nećemo ođednom da uđemo u normalan život”, naglasio je Kon.

Kako ie istakao, eskcesne situacije su moguće ali sve manje, jer je nadžor sve bolji a aktivnost virusa je manja.

Izvor: Jugmedia

Komentara: 0


# Aleksinac koronavirus Predrag Kon
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima