Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nastavlja se akcija suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Aleksinac

rss

01.08.2019.

Opštinska uprava opštine Aleksinac obaveštava građane da će se učetvrtak 1. avgusta 2019. godine započeti sa izvršenjem drugog ciklusa akcije suzbijanja larvi i odrasle forme komaraca na teritoriji opštine Aleksinac.

Foto: arhiva

Tretman se vrši preparatima neškodljivim za ljude i domaće životinje.

Suzbijanje larvi komaraca vršiće se u barama, iskopima, kanalima i delovima starog korita reke Južne Morave i pojedinim delovima toka reke Moravice.

Suzbijanje larvi komaraca vrši se direktnim apliciranjem preparata u vodene površine koje su staništa larvi komaraca i ne predstavlja nikakvu opasnost za pčele.

Suzbijanje odrasle forme komaraca vršiće se na dostupnim površinama pod trskom, drvenastom i drugom visokom vegetacijom na obalama opisanih vodenih površina, kao i na dostupnim delovima duž reke Moravice, a osim toga i u parku Brđanka i neformalnom izletištu Jaz u Aleksincu i pojedinim ulicama sa drvoredima u Aleksincu i Al. Rudniku, odnosno tretiraće se iste površine kao i u prethodnom ciklusu izvođenom u toku juna meseca ove godine.

Suzbijanje odrasle forme komarca, vrši se prskanjem motornim leđnim pumpama, ULV uređajima sa vozila i termalnim zamagljivanjem i predstavlja opasnost za pčele, pa je potrebno da građani koji žive u neposrednoj blizini parka Brđanka, parka na Aleksinačkom Rudniku i neformalnog izletišta Jaz u Aleksincu, reke Moravice u Kraljevu, žitkovačke bare, bare u Srezovcu i Gornjem Ljubešu, bare i priobalnog pojasa J. Morave u Bobovištu i sličnih površina koje su u neposrednoj blizini naselja, a koje su tretirane i u prethodnom ciklusu, odnosno i u akcijama izvedenim prethodnih godina, spreče kretanje pčela za vreme vršenja akcije.

Ukoliko vremenske prilike to dozvole, akcija bi trebalo da bude u potpunosti okončana do subote 3. avgusta 2019. godine.

Izvor: Opština Aleksinac

Komentara: 0


# opština Brđanka komarci opštinska uprava
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima