Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zimski pozorišni festival za decu - Baroni Di Makaroni

rss

28.01.2018.

Trećeg dana Zimskog pozorišnog festivala za decu biće izvedena predstava Baroni Di Makaroni

Zimski pozorišni festival za decu - Baroni Di Makaroni

U okviru Zimskog pozorišnog festivala za decu, koji se u Aleksincu održava od 29. januara do 3. februar 2018. godine, domaća publika će moći da vidi predstavu Baroni di Makaroni u izvođenju Pozorišta lutaka „Pinokio” Novi Beograd.

Bajku za decu, po motivima poeme Dušana Đurišića, dramaturgiji i tekstovima pesama Danice Nikolić, režirala je Olja Đorđević.

Tema ove bajke je ljubavna priča, odnosno trougao između Baronese Rezankine, Sera Limburgera i Kneza de Majoneza, kojoj smetaju njihove nepremostive razlike jer pripadaju drugačijim kulturama. Arhetipski postavljena, ova priča sugeriše uobičajen zaplet, čime je prijemčiva za decu. Apostrofiranje drugačijeg i različitog, za cilj ima pomirenje tri krajnosti, u čemu leži i edukativan karakter ove priče. Ljubav koja pobeđuje i trijumfuje nad različitošću i sukobima, postaje osnovni moralni reper koji bi deca trebalo da usvoje još u detinjstvu.

Komad je pisan u stihu, te će osim pomirenja i usvajanja različitosti, vere u ljubav i toleranciju, podsticati kod dece negovanje lepote i raznolikosti jezika. U komadu ima i nekoliko songova čemu se deca i inače neobično raduju, a neorenesansni kostim će (nadamo se) u ovoj eri neukusa, podići dečju svest u odnosu na drugačije estetske kriterijume.

Sreda, 31. januar 2018. u 19 sati

 

Velika sala Doma kulture Aleksinac
Cena ulaznice 150 din.
Cena paketa ulaznica (za svih 6 predstava na Festivalu) 500 din.

 


# Centar za kulturu i umetnost pozorište Teatar 91 festival Novi Beograd
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima