Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Зимски позоришни фестивал за децу - Барони Ди Макарони

rss

28.01.2018.

Трећег дана Зимског позоришног фестивала за децу биће изведена представа Барони Ди Макарони

Зимски позоришни фестивал за децу - Барони Ди Макарони

У оквиру Зимског позоришног фестивала за децу, који се у Алексинцу одржава од 29. јануара до 3. фебруар 2018. године, домаћа публика ће моћи да види представу Барони ди Макарони у извођењу Позоришта лутака „Пинокио” Нови Београд.

Бајку за децу, по мотивима поеме Душана Ђуришића, драматургији и текстовима песама Данице Николић, режирала је Оља Ђорђевић.

Тема ове бајке је љубавна прича, односно троугао између Баронесе Резанкине, Сера Лимбургера и Кнеза де Мајонеза, којој сметају њихове непремостиве разлике јер припадају другачијим културама. Архетипски постављена, ова прича сугерише уобичајен заплет, чиме је пријемчива за децу. Апострофирање другачијег и различитог, за циљ има помирење три крајности, у чему лежи и едукативан карактер ове приче. Љубав која побеђује и тријумфује над различитошћу и сукобима, постаје основни морални репер који би деца требало да усвоје још у детињству.

Комад је писан у стиху, те ће осим помирења и усвајања различитости, вере у љубав и толеранцију, подстицати код деце неговање лепоте и разноликости језика. У комаду има и неколико сонгова чему се деца и иначе необично радују, а неоренесансни костим ће (надамо се) у овој ери неукуса, подићи дечју свест у односу на другачије естетске критеријуме.

Среда, 31. јануар 2018. у 19 сати

 

Велика сала Дома културе Алексинац
Цена улазнице 150 дин.
Цена пакета улазница (за свих 6 представа на Фестивалу) 500 дин.

 


# Центар за културу и уметност позориште Театар 91 фестивал Нови Београд
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима