Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Završen 19. festival "Gordana Brajović": Nagrade za pesnike

rss

21.04.2016. D. S. Novosti

Svečana akademija u Domu kulture počela je prikazivanjem kratkog filma "Gordana će uvek držati nebo iznad nas"

Boda Ninković, Vesna Aleksić, Nenad Stanković, Peđa Trajković

Odenuti u bele trešnjine cvetove, grad na Moravici, Aleksinac, iu sredu su oplemenili deca i pesnici, okupljeni oko 19. manifestacije Dani dečje poezije i stvaralaštva "Gordana Brajović". Svečana akademija u Domu kulture počela je prikazivanjem kratkog filma "Gordana će uvek držati nebo iznad nas".

Posle pozdravne reči predsednika opštine Nenada Stankovića, učenica Prve niške gimnazije "Stevan Sremac, Andrijana Mihajlović nadahnuto je pročitala pesmu festivala "Život i mišljenje". Usledila je dodela tradicionalne nagrade "Gordana Brajović" za najbolju knjigu za decu, koju su jednoglasnom odlukom žirija ravnopravno dobili Vesna Aleksić i Peđa Trajković. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa, koji dodeljuje Skupština opštine Aleksinac.

Treći put za 19 godina dodeljena je i Zlatna povelja. Ona je ovoga puta otišla u ruke Milovanu Danojliću, za doprinos savremenoj književnosti za decu.

Po tradiciji, najuzbudljiviji i najveseliji trenuci i na ovogodišnjem festivalu bilo je uručenje nagrada mladim darovitim perima u oblasti poezije i proze, uzrasta od prvog razreda osnovne do završnog razreda srednje škole, ukupno njih dvadesetoro, a još 29 mališana dobilo je pohvale. Čast da im uruči priznanja, pripala je predsedniku žirija, Draganu Bogutoviću. Radovi nagrađenih mladih autora objavljeni su i u specijalnom Zborniku.

Komentara: 0


# književnost Gordana Brajović Nenad Stanković pesnik Boda Ninković Vesna Aleksić Peđa Trajković Stevan Sremac
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima