Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Konkurs "Gordana Brajović": Najbolji dečji radovi

rss

09.04.2016. D. Bt. Novosti

Konkurs za darovita mlada pera iz osnovnih i srednjih škola. Žiri birao između 734 poetska i prozna rukopisa

Dobitnici priznanja na prošlogodišnjoj ceremoniji

Osnovci i srednjoškolci, njih 312 iz 56 škola, poslali su 734 rada na tradicionalni konkurs "Gordana Brajović" namenjen mladim darovitim perima. Žiri je odabrao najbolje, a nagrade će biti uručene na 19. manifestaciji sa imenom istaknute pesnikinje i reportera "Večernjih novosti", 20. aprila u Aleksincu.

POBEDNICI IZ CELE SRBIJE
Među srednjoškolcima-pesnicima izdvojila se Olgica Stojić (Sedma beogradska gimnazija), drugu nagradu dobila je Danica Kostadinović (Gimnazija "Stevan Sremac", Niš), a treću Boris Đorem (Srednjoškolski centar Istočna Ilidža). Najbolji prozni rad, u istom uzrastu, poslala je Tamara Martinović (Gimnazija "Sveti Sava", Beograd), druga nagrada ide u ruke Antonini Poledici (Gimnazija Ivanjica), a treća Anastasiji Bogošević (Tehnološka škola, Paraćin).

Nagradu za prvake osvojila je Melanija Dramićanin (OŠ "Dimitrije Todorović Kaplar", Knjaževac), za pesmu "Moj zavičaj". Za uzrast od drugog do četvrtog razreda prvu nagradu za poeziju dobila je Petra Mitrović (OŠ "Sveti Sava", Niš), drugu Sara Glumac (OŠ "Sveti Sava", Mladenovac), a treću Anja Klašnja (OŠ "Dvorovi", Dvorovi, RS). Prva nagrada za prozu pripala je Jani Franeti (OŠ "Vožd Karađorđe", Aleksinac), druga Dunji Mitić (OŠ "Ćirilo i Metodije", Beograd), a treća Matiji Despotoviću (OŠ "Filip Višnjić", Beograd).

Među osnovcima pesnicima od petog do osmog razreda najuspešnija je bila Adrijana Lambić (OŠ "Vasa Čarapić", Beli Potok, Beograd), druga je Nađa Patković (OŠ "Dragutin Tadijanović", Vukovar), a treći Vojin Cvetićanin (OŠ "Vožd Karađorđe", Aleksinac). U istom uzrastu autorka najboljeg proznog rada je Milica Milenković (OŠ "Ljupče Nikolić", Aleksinac), drugi je Lav Lukić (OŠ "Nikola Tesla", Beograd), a treća Milica Miždalo (OŠ "Vasa Čarapić", Beograd).

Na Festivalu u Aleksincu održaće se bogat program u okviru kog će mladim autorima biti uručene povelje, a svako od njih pročitaće svoju pobedničku pesmu ili odlomak iz proznog rada. Posebna pažnja biće posvećena Vesni Aleksić i Peđi Trajkoviću, ovogodišnjim dobitnicima nagrade "Gordana Brajović" za najbolje knjige za decu, kao i Milovanu Danojliću, kome je pripala Zlatna povelja Festivala.

Komentara: 0


# književnost Gordana Brajović nagrada Sveti Sava školski centar Stevan Sremac Milica Milenković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima