Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Завршен 19. фестивал "Гордана Брајовић": Награде за песнике

rss

21.04.2016. Д. С. Новости

Свечана академија у Дому културе почела је приказивањем кратког филма "Гордана ће увек држати небо изнад нас"

Бода Нинковић, Весна Алексић, Ненад Станковић, Пеђа Трајковић

Оденути у беле трешњине цветове, град на Моравици, Алексинац, иу среду су оплеменили деца и песници, окупљени око 19. манифестације Дани дечје поезије и стваралаштва "Гордана Брајовић". Свечана академија у Дому културе почела је приказивањем кратког филма "Гордана ће увек држати небо изнад нас".

После поздравне речи председника општине Ненада Станковића, ученица Прве нишке гимназије "Стеван Сремац, Андријана Михајловић надахнуто је прочитала песму фестивала "Живот и мишљење". Уследила је додела традиционалне награде "Гордана Брајовић" за најбољу књигу за децу, коју су једногласном одлуком жирија равноправно добили Весна Алексић и Пеђа Трајковић. Награда се састоји од повеље и новчаног износа, који додељује Скупштина општине Алексинац.

Трећи пут за 19 година додељена је и Златна повеља. Она је овога пута отишла у руке Миловану Данојлићу, за допринос савременој књижевности за децу.

По традицији, најузбудљивији и највеселији тренуци и на овогодишњем фестивалу било је уручење награда младим даровитим перима у области поезије и прозе, узраста од првог разреда основне до завршног разреда средње школе, укупно њих двадесеторо, а још 29 малишана добило је похвале. Част да им уручи признања, припала је председнику жирија, Драгану Богутовићу. Радови награђених младих аутора објављени су и у специјалном Зборнику.


# књижевност Гордана Брајовић Ненад Станковић фестивал песник Бода Нинковић Весна Алексић Пеђа Трајковић Стеван Сремац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима