Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Teatar 91 predstavom "Zvezdana prašina" pred publikom u Atini

rss

15.03.2019.

U saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Grčkoj, Opštinom Lavrio iz Grčke, i osnivačem, Opštinom Aleksinac, Gradsko pozorište izvešće predstavu "Zvezdana prašina" u režiji Branislava Nedića, a po tekstu Dušana Kovačevića u nedelju 24. marta od 12 časova u Atini.

Teatar 91 predstavom "Zvezdana prašina" pred publikom u Atini

Prošlo je 20 godina NATO agresije nad Saveznom Republikom Jugoslavijom, tog 24.marta 1999 godine zemlje učesnice u bombardovanju nisu zaobišle ni mali gradić kraj Južne Morave, Aleksinac. Iz loših namera velesila, velikim brojem žrtava, urušene infrastrukture, spomenika kulture, manastira, crkava...

Aleksinac, jedan od bombardovanih opština u najtežim danima dobija prvu humanitarnu pomoć iz takođe malog grada na jugu Grčke - Lavria. Od tog dana, postaje jedna neraskidiva veza malih rudarskih gradova.

I nakon 20 godina to prijateljstvo traje. U znak zahvalnosti, lokalno Gradsko pozoriste Teatar 91 izvešće predstavu za sve ljubitelje pozorista, ljubitelje umetnosti srpskog porekla ali i ostalih prijatelja u Atini na dan početka bombardovanja. 

Motiv svima - prijateljstvo održati u najtežim, ali i u najradosnijim danima života, i preneti na mlađa pokoljenja.

Za "Teatar91" Aleksinac

Milena Rašić, direktor


# opština NATO pozorište Teatar 91 predstava Grčka Milena Rašić Lavrio
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima