Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Театар 91 представом "Звездана прашина" пред публиком у Атини

rss

15.03.2019.

У сарадњи са Амбасадом Републике Србије у Грчкој, Општином Лаврио из Грчке, и оснивачем, Општином Алексинац, Градско позориште извешће представу "Звездана прашина" у режији Бранислава Недића, а по тексту Душана Ковачевића у недељу 24. марта од 12 часова у Атини.

Театар 91 представом "Звездана прашина" пред публиком у Атини

Прошло је 20 година НАТО агресије над Савезном Републиком Југославијом, тог 24.марта 1999 године земље учеснице у бомбардовању нису заобишле ни мали градић крај Јужне Мораве, Алексинац. Из лоших намера велесила, великим бројем жртава, урушене инфраструктуре, споменика културе, манастира, цркава...

Алексинац, један од бомбардованих општина у најтежим данима добија прву хуманитарну помоћ из такође малог града на југу Грчке - Лавриа. Од тог дана, постаје једна нераскидива веза малих рударских градова.

И након 20 година то пријатељство траје. У знак захвалности, локално Градско позористе Театар 91 извешће представу за све љубитеље позориста, љубитеље уметности српског порекла али и осталих пријатеља у Атини на дан почетка бомбардовања. 

Мотив свима - пријатељство одржати у најтежим, али и у најрадоснијим данима живота, и пренети на млађа покољења.

За "Театар91" Алексинац

Милена Рашић, директор


# општина НАТО позориште Театар 91 представа Грчка Милена Рашић Лаврио
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима