Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pop Ćira i pop Spira otvaraju ZIP FEST

rss

20.05.2022.

Aleksinac će od sutra, pa u narednih sedam dana, biti prestonica pozorišta za decu.
Sutra se diže zavesa petog Zipo festa, tokom koga će mališani uživati u pozorišnim predstavama svake večeri čitavih sedam dana, od 20. do 26. maja.

Pop Ćira i pop Spira otvaraju ZIP FEST

Čast da otvori ovogodišnji festival ima Pozoriše za decu Niš sa predstavom „Pop Ćira i pop Spira”, drugog dana nastupiće glumci Narodnog pozorišta Užice sa predstavom „Trtica rajske ptice”, a trećeg dana će mališani gledati predstavu „Pinokio” u izvođenju glumaca Narodnog pozorišta Leskovac.

Pozorište lutaka „Pinokio” Beograd igraće „Bajku o začaranoj lepotici”, Narodno pozorište „Toša Jovanović” iz Zrenjanina „Dečak i mesec”, a poslednja predstava u takmičarskom delu biće „Zvonar Bogorodičine crkve” Narodnog pozorišta Priština.

Poslednjeg dana festivala, u čast nagrađenih, biće odigrana predstava „Aladin”, domaćina, Gradskog pozorišta „Teatar 91”.

Na biletarnici Doma kulture karte su već nedelju dana u prodaji i trenutno mogu da se kupe kompleti karata za svih sedam predstava, dok će pojedinačne karte biti u prodaju na sam dan. Inače, cena pojedinačne karte je 100 dinara po predstavi, a ko želi da pogleda svih sedam predstava komplet karata može da nabavi za 500 dinara.

 


# pozorište Teatar 91 predstava festival Zimski pozorišni festival za decu kultura Toša Jovanović
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima