Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Na Moravi vodenica stara" i ove godine

rss

08.07.2011. D. Stojanović, V. Novosti

Tradicionalna manifestacija „Na Moravi vodenica stara“ 14. jula okupiće bar 5.000 posetilaca. Audicija za pevače amatere iz cele Srbije

ALEKSINAC će 14. jula biti domaćin tradicionalne turističko-kulturne manifestacije „Na Moravi vodenica stara“, koja će na stadionu malih sportova okupiti bar 5.000 posetilaca. Zbog posledica nevremena od prošlog meseca, umesto dva dana, trajaće samo jedan. Ali, organizatori tvrde to nimalo neće umanjiti raznovrsnost sadržaja koji će je oplemeniti.

Satnica je već poznata, pa će u 11 časova na terenu stadiona biti otvorena izložba domaće radinosti, starih zanata i meda, dok će se svojim akvarelima na temu „Život sa Moravom“, predstaviti ovdašnji slikar i pesnik Zlatko Pavlović.

Sat kasnije u Centru za kulturu održaće se audicija za pevače amatere iz svih krajeva Srbije, koji će izvoditi izvorne narodne pesme. U 16 sati, na programu je takmičenje u pripremanju riblje čorbe, koju će moći da degustiraju svi posetioci.

Najuzbudljivije će svakako biti u 21 sat, kada će se na improvizovanoj pozornici za prvi glas „vodenice“ nadmetati pevači amateri koji su prošli audiciju. Svojim nastupom u revijalnom delu, program će „začiniti“ pevačica Gordana Lazarević. Prvi glas osvojiće nagradu od 800 evra, drugi 500 i treći 300 evra.


# izložba na Moravi vodenica stara Zlatko Pavlović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima