Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Šumatovac oduševio Hočevara

rss

25.09.2022. Slađana Marković

U utorak, 13. septembra, sa početkom u 19 časova, Aleksinački mešoviti hor Šumatovac je održao koncert u Katoličkoj crkvi Uzvišenje Svetog križa, u Nišu, uoči istoimenog praznika, koji slavi ova crkva.

Šumatovac oduševio Hočevara

Koncertu je prisustvovao beogradski nadbiskup i mitropolit,  Stanislav Hočevar. Na programu su bile duhovne i renesansne kompozicije, kao i par iznenađenja.

Bila su zastupljena dela Johana Sebastijana Baha, Aleksandra Arhangelskog, Mikole Leontoviča, Karla Dženkinsa, Matea Fleče, i drugih, a od domaćih, odličnog savremenog kompozitora Miodraga Govedarice. Naišli smo na izuzetno topao prijem publike.

Pevali smo na 12 jezika. Izveli smo jednu rusku, i jednu ukrajinsku narodnu pesmu.  Na samom kraju izveli smo premijerno kompoziciju Psalam 150, brazilskog kompozitora Ernanija Agijara, čiji je brzi ritam posebno oduševio publiku, naročito gospodina Stanislava Hočevara, koji nam se u posebnom obraćanju zahvalio na divnom koncertu, rekavši da nije ni sanjao da u Aleksincu postoji tako dobar hor.

Pohvalio je mladog dirigenta Dimitrija Golubovića, i zatražio je da se fotografiše sa nama, sa željom da se možda vidimo na nekom nastupu u Beogradu.


# Niš Stanislav Hočevar Šumatovac Šumatovac hor Crkva Uzvišenja Svetog Križa
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima