Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Koncert u Kragujevcu

rss

19.12.2022. Slađana Marković

Na poziv Kragujevačkog pevačkog društva, Aleksinački mešoviti hor Šumatovac nedavno je boravio u Kragujevcu, gde su ova dva hora održala zajednički koncert u Narodnom muzeju.

Koncert u Kragujevcu

        Što se hora Šumatovac tiče, bilo je tu renesansnih kompozicija, kao i duhovnih, narodnih, ali i domaćeg i stranog popa. Publika je posebno reagovala na Svilen konac, u aranžmanu Žiže Milosavljevića, dok je gromoglasnim aplauzom nagradila izvođenje kompozicije Ljudi nije fer, u aranžmanu dirigenta Dimitrija Golubovića. U pitanju je poznata rok kompozicije grupe Smak, koja je inače  ponos  Kragujevca.

Posle odličnog koncerta, iz prepune sale Narodnog muzeja, horovi su nastavili druženje u prostorijama SKC, uz sjajnu atmosferu i dogovore o budućoj saradnji, a tu se našao i poster Radomira Mihajlović Točka, kao naručen za fotografisanje za uspomenu na divno gostovanje i prijatne domaćine.

 Horovi su se predstavili različitim, ali podjednako atraktivnim repertoarom, i sjajnim izvođenjem, što je  nagrađeno ovacijama publike, koja je prepunila galerijsku salu Narodnog muzeja Šumadija.


# Šumatovac Šumatovac hor Kragujevac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima