Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Legenda džez gitare odaje počast legendi rok gitare

rss

19.07.2021.

Poslednjih decenija jedan od najaktuelnijih džez gitarista Stenli Džordan, poznat po svojoj „taping“ a moglo bi se reći i „klavirskoj“ tehnici sviranja gitare obema rukama na vratu gitare – predstaviće na na Nišvilu program: „Stanley plays Jimi“ – kojim odaje počast i obeležava 50 godina od smrti sigurno najoriginalnijeg rok gitariste Džimija Hendriksa, ali i njegovog legendarnog nastupa na Vudstok festivalu. U klasičnoh „hendriksovskoj“ formaciji trija (Laurence Cottle – bas i Gabor Dornyei – bubnjevi), Stenli Džordan će nastupiti u petak 13. avgusta.

Foto: Miloš Miladinović / Nišvil

Iako i sam Džordan kaže da ovo jeste „tribute“ program (pa je u sklopu toga na bini i obučen kao Hendriks) to je ipak daleko iznad puke imitacije, jer se on svojom kreativnošću nadovezuje na Džimijevo nasleđe. “Ovo je, kaže Džordan, neka vrsta fantazijskog koncerta – odnosno moje viđenje kako bi Hendriks, da je živ – svirao danas.

“Uvek sam, kaže Džordan, osećao snažnu povezanost sa Hendriksom – on je bio prvi gitarista kojeg sam oponašao kao klinac. Pre nego što sam se okrenuo džezu, slušao sam rok muziku, a upravo me je Hendriksova muzika i usmerila ka džezu”.

 

Predstojeći Nišvil džez festival održaće se od 6 do 15. avgusta 2021, a glavni festivalski program će biti održan od četvrtka do nedelje, od 12 do 15. avgusta 2021. godine na Platou niške Tvrđave.

Do petka, 16. jula aktuelna je promo cena Kompleta ulaznica od samo 3.000 dinara za 25 koncerata u centralnom festivalskom postoru.
Od subote, 17. jula Komplet ulaznica će koštati 4.000 dinara, a u prodaji će biti i Pojedinačne ulaznice po ceni od 1.750 dinara za jedno veče.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima u mreži Ticket Vision u Srbiji i inostranstvu, kao i putem online prodaje na: Tickets.rs

Prodajna mesta pogledajte ovde.

Napomena: sve ulaznice koje su kupljene za Nišvil 2020 u mreži Tiket Vision validne su i za ovogodišnji festival!


# Nišvil festival koncert
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima