Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Neodoljivi "šarlatan iz Slovenije" dolazi u Niš

rss

06.04.2022.

Harizmatični slovenački kantautor srpskog porekla Robert Pesut nastupiće sa svojim bendom na ovgodišnjem Nišvilu – druge večeri festivala – u petak 12. avgusta.

Foto: Mark Ocepek / Promo

U rodnoj Sloveniju ga smatraju nacionalnim blagom, a nepodeljeno oduševljenje izaziva i ne samo zemljama okruženja. Njegove pesme su mešavina popa, R&B-a, tehna, surf roka, tvista, latinoa, turbofolka i Balkanfanka. Jedan od ključeva za objašnjenje fenomena Manjifika je činjenica da ga poštuju i probirljivi intelektualci, ali i najšira publika koja se okuplja na njegovim koncertima.

Nišvil 2022 će 11.avgusta otvoriti čuveni američki funk sastav Earth, Wind and Fire Experience, a u glavnom programu nastupiće i jedan od najpoznatijih big bendova na svetu - Mingus Big Bend koji baštini zaostavštinu velikog Čarlsa Mingusa. Potvrđeno je i učešće Julian Marley-a, jednog od sinova rodonačelnika rege muzike Boba Marlija, kao i nastup atraktivne egipatsko – belgijske pevačice Nataše Atlas, te američkog džez fusion sastava Yellowjackets, koji već dugi niz godina predstavlja jednu od najvećih svetskih koncertnih atrakcija.

Za deset dana festivala od 5. do 14.avgusta 2022 biće izvedeno preko 300 programa na 20 scena i očekuje se učešće više od 1.000 izvođača!

Kompleti ulaznica se mogu kupiti na svim prodajnim mestima u mreži Ticket Vision u Srbiji i inostranstvu, kao i putem online prodaje na tickets.rs 


# Nišvil festival koncert
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima